Tudatos Munkabiztonság

Date: 2013-07-04 Category: ,

 

Lépjen kapcsolatba velünk!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot:

Safety_Awareness_Head

A program során megváltoztatjuk a résztvevők munkabiztonsághoz való hozzáállását és megalapozzuk veszélyek és kockázatok tudatos egyéni kezelését. Megtanítjuk a résztvevőket, miként kerülhetik el a korábban elkövetett hibák megismétlődését, és hogyan csökkenthetik a munkabalesetek valószínűségét a minimálisra.

MIÉRT NEM VESSZÜK ÉSZRE A VESZÉLYES HELYZETEKET? Minden baleset mögött számos tényező, közvetett és közvetlen ok áll. Az érzékelésünk félrevezet bennünket. Könnyű figyelmen kívűl hagyni valamit, amit nem keresünk.

A TRÉNING A SZOKVÁNYOS BALESETVÉDELMI OKTATÁS KERETEIT TÚLLÉPVE A VÁLLALAT BIZTONSÁGI KULTÚRÁJÁT IS FORMÁLJA. Segít a résztvevőknek elfogadni, hogy a biztonsági szabályok értük és nem ellenük vannak, továbbá segít megérteni, hogy többnyire emberi hibák állnak a balesetek mögött, melyek odafigyeléssel és tudatos magatartással elkerülhetők.

A „NEAR MISS“ ESETEK, vagyis az ún. majdnem balesetek feldolgozása után a résztvevők valós balesetmegelőzési módszereket kapnak a váratlan (veszélyes) helyzetek kezelésére, míg a program zárásaként önkéntes, egyéni kötelezettségvállalásokat tesznek a közvetlen munkakörnyezetük munkabiztonságának javítása érdekében.

A program végére a résztvevők képesek megértik, hogy többnyire olyan emberi hibák állnak a balesetek mögött, melyek odafigyeléssel és tudatos magatartással elkerülhetőek.

 

További kapcsolódó képzéseink