6 GONDOLKODÓ KALAP®

Date: 2017-08-24 Category: ,

Hagyományos gondolkodásunk az érvelésen és a konfrontáción alapszik, és gyakran próbálunk egyszerre túl sok mindenen gondolkodni. Megvizsgáljuk a kérdéshez kapcsolódó tényeket, megkísérlünk logikus érvrendszert felállítani, igyekszünk új ötlettel előállni, megnézzük az egyes lehetőségek előnyeit és nehézségeit.  A probléma az, hogy ezt többé-kevésbé mind egyszerre tesszük. Nem csoda, hogy néha összezavarodunk, és a megbeszéléseink is vég nélkül elhúzódhatnak anélkül, hogy eredményre jutnánk.

A HAT GONDOLKODÓ KALAP® módszere a gondolkodásnak erre a csapongó, szétszórt és konfrontatív jellegére kínál kipróbált és hatékony megoldást. A széleskörű ismertségnek örvendő pszichológus és menedzsment-guru, Edward de Bono által kifejlesztett rendszer a gondolkodás folyamatát fázisokra bontja, ezáltal a probléma átgondolása lényegesen átfogóbb, rugalmasabb és gyorsabb lesz.

E PÁRHUZAMOS GONDOLKODÁSI TECHNIKA ALKALMAZÁSA egyaránt növeli az egyéni és a szervezeti gondolkodás és a kommunikáció hatékonyságát, időben és eredményességben is.

A DEVELOR TRÉNINGJE SORÁN A RÉSZTVEVŐK MEGISMERIK és a gyakorlatban is elsajátítják a kalapok által szimbolizált hat gondolkodási irányt, valamint megismerik az eljárás számtalan egyéni és szervezeti alkalmazási lehetőségét.

A program végére a részt-vevők képesek lesznek alkalmazni ezt az átfogóbb gondolkodásmódot mind az egyéni, mind a csoportos problémák megoldásának keresése közben. Képesek lesznek új, kreatív ötleteket belevinni a döntéshozatal folyamatába.

Lehetséges követő kurzusok: