Amundsen Leadership Tréning

Date: 2015-11-09 Category: ,

Önöknél is úgy érzik a vezetők, hogy túl sok ugyanolyan, “hatástalan vezetőképzésen” vesznek részt? Egy sikeres vezető és csapatának történetével munkatársai új inspirációt fognak kapni. Amundsen és csapata könyörtelen körülmények között is képesek voltak elérni a kitűzött célt, köszönhetően a felkészültségüknek és remek stratégiájuknak. Egy csapatként dolgozva, minden kockázatot vállalva elsőként értek a Déli-sarkra. Megnézzük, hogy milyen feladatokkal kellett Amundsennek szembe nézni, majd összekapcsoljuk napjaink üzleti világával és a résztvevők mindennapos kihívásaival.

AMUNDSEN VAGY SCOTT ÚTJÁN FOGNAK JÁRNI A RÉSZTVEVŐK? A tréning nagy része élménydús események sorozata. Két csapatban dolgozva a fő cél a déli sark meghódítása mellett, az alaptáborba való biztonságos visszajutás. Mindegyik csapatnak vezetőt kell választani, stratégiát alkotni és a kezdeti tőkéből erőforrásokat (élelmiszer és kutyák) vásárolni a hosszú útra. A kimerítő utazás alatt a résztvevőknek, meg kell küzdeniük az időjárás viszontagságaival és váratlan események sorozatával.

A SIKER ELÉRÉSÉNEK REMÉNYÉBEN, a résztvevőknek különböző szintű feladatokat kell megoldaniuk. A szituációs gyakorlatok a vezetői készségek fejlesztésén van a hangsúly (pl.: visszajelzés adása, szituatív vezetés). A gyakorlatokat az expedíció szimulált körülményei között kell végrehajtani. Attól függően, hogyan és milyen nehézségű feladatot teljesítenek, a csapatok további bevételi forráshoz juthatnak az út során. A végrehajtási szakaszt követően, a teljes expedíció pénzügyi hatékonysága értékelésre kerül. A játék során a résztvevők a gyakorolt képességeket összekapcsolják az üzleti kihívásaikkal és akcióterveket készítenek.

A kurzus végére a résztvevők képesek lesznek felismerni, hogy mennyire fontos a vezetői képességek megfelelő alkalmazása és tudatos használata a csapat sikerességének növeléséhez, valamint képesek legyenek beépíteni  saját stratégiájukba.

A programot kipróbálva a HR-esek a következőket mondták a tréningről:

“A gamification keretrendszer nagyon élvezetessé tette az egész programot.”
“Jó volt újra gyereknek lenni, ráadásul munkahelyi környezetben. Ez mindig jó és kiváló keretet ad bármely tréningnek.”
“Játékosan tanulni sokkal érdekesebb, izgalmasabb mint csupán az elméletet meghallgatni. Élményt adott.”