Felmérő központ (AC)

Date: 2013-07-04 Category:

Lépjen kapcsolatba velünk!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot:

Assessment-Centre2

Biztos Ön abban, hogy a legmegfelelőbb emberek dolgoznak a vállalatánál? Úgy érzi, vállalata megfelelő mértékben tudja megtartani értékes, tehetséges embereit? Belefér a büdzsébe az esetleges hibázás is? Amennyiben igen, nem rabolnánk tovább az idejét. Ez esetben a Felmérő Központot (AC) valószínűleg valaki másnak találták ki.

A Felmérő Központ (AC) gyakorlatok széles skáláján keresztül törekszik az egyes pozíciók betöltésére jelentkező aspiránsok teljesítményét, megfelelését előrevetíteni. A módszer támogatja Önt abban, hogy könnyebb legyen differenciálni az önéletrajzuk alapján nagyon hasonló jelöltek között. Továbbá egy sikeres AC hozzájárulhat a vállalatról kialakult pozitív kép erősítéséhez is.

MANAPSÁG A VÁLLALATOK KÖZEL EGYHARMADA ALKALMAZZA A FELMÉRŐ KÖZPONT MÓDSZERÉT A KIVÁLASZTÁS SORÁN. Az AC olyan sztenderdizált eljárást takar, amely változatos, előre definiált környezetben, megfigyelői csoport előtt végrehajtott gyakorlatokon keresztül értékeli a jelöltek kompetenciáit, kiválasztási céllal. A Develor megközelítése különleges abban a tekintetben, hogy mindvégig a Megrendelővel szorosan együttműködve, testreszabott gyakorlatok és értékelő eszközök, valamint érthető és célirányos visszajelzések keretében valósítja meg értékelését.

A folyamat végén egy átfogó összefoglalót, és egy, valós megfigyelésen, bizonyítékokon alapuló értékelést adunk át a Megrendelőnek (HR, közvetlen vezető), valamint egyéni riportot és visszajelzést az értékelteknek.