Asszertív kommunikáció

Date: 2013-09-16 Category: , ,

A program megtanít asszertív (önérvényesítő) módon kommunikálni a munkahelyi és magánéleti helyzetekben. Nem felszínes ismereteket ad, hanem az asszertivitás mélyebb, 6-os modelljére építve ismerteti a különböző én-helyzetek jellemzőit, a partner kezelésének módját; segít az emberi játszmák célravezető kezelésében.

AZ ASSZERTIVITÁS EGY OLYAN KOMMUNIKÁCIÓS STÍLUS, amely nagyban figyelembe veszi a partner céljait, elképzeléseit, és lehetőséget biztosít a másik fél eltérő véleményének meghallgatására, empatikus feltárására is. Tudatos alkalmazásával a kommunikáció hatékonnyá és hitelessé válik, valamint partneri és nyerő-nyerő viszony alakul ki. Az asszertivitás az egészséges munkahelyi környezet, illetve a hatékony munkavégzés elengedhetetlen eszköze, hiszen segít a konfliktusok megelőzésében vagy kezelésében és a stressz oldásában.

A PROGRAM NEMCSAK AZ ALAPVETŐ ISMERETEK ÁTADÁSÁRA KONCENTRÁL, hanem gyakorlatias példákon keresztül az asszertivitás mélyebb, 6-os modelljébe is betekintést enged. A program továbbá lehetőséget biztosít az asszertív kommunikációnak, a passzív vagy agresszív viselkedés kezelésének, valamint az emberi játszmák felismerésének és kezelésének gyakorlására.

A program végére a résztvevők képesek lesznek nehéz helyzetekben is asszertív módon kezelni a másik felet, megfelelő módon visszajelzéseket adni és kapni, valamint elvárásaikat világosan megfogalmazni oly módon, hogy partneri helyzetekre törekednek, a másik fél én-képének megsértése nélkül.

További kapcsolódó képzéseink