Biztonságtudatos vezetés

Date: 2013-07-04 Category: ,

Vezetők számára fejlesztett tréningünkön a felelősség kérdéskörét vizsgáljuk résztvevőink aktív bevonásával, alaposan körüljárva a menedzserek munkabiztonságban betöltött szerepét. A programunkon esettanulmányok elemzésével arra keresünk választ, miként hozható létre az a munkahelyi légkör, amely a hibáztatás helyett, a problémamegelőzés kultúrájának kialakítására koncentrál.

SAJNOS NAGYON KEVÉS VÁLLALAT TEKINTI A BIZTONSÁGOT A VEZETŐI HATÉKONYSÁG MÉRŐESZKÖZÉNEK. Mindez azért is meglepő, mert a biztonságos munkakörülmények megteremtése és a hatékony vezetés közös pillérei egy modern szervezetnek. Ma már nem csupán a veszélyes tevékenységet végző vállalatoktól elvárható, hogy hatékonyabban kezeljék a munkával kapcsolatos kockázatokat.

A MUNKABIZTONSÁG KÉRDÉSKÖRÉNEK LEGNAGYOBB KIHÍVÁSA a hosszú távú fenntarthatóság. A vezetésnek nem elég egyszer foglalkoznia a kérdéssel, azt remélve, hogy a munkavédelmi oktatással mindent megtett. A felelős vezetés a mindennapok fókuszában tartja a bizonságot! Ennek alapvető feltétele, hogy a vezetők és a beosztottak egyaránt úgy érezzék, befektetésük értéket teremt és látható fejlődést eredményez.

A RÉSZTVEVŐK GYAKORLATI MÓDSZEREKET KAPNAK a partneri kommunikációra és a visszajelzésekre vonatkozóan, amiket gyorsan felhasználhatnak a balesetek megelőzésére és következtetések levonására. A valós esetet bemutató „Halál a kémyényben“ esettanulmányunk pedig feltárja, miként vezet a sorozatos hibák elkövetése végzetes balesethez.

A program végére a résztvevők képesek lesznek tudatosan használni a biztonsági menedzsmentet, a vezetők képesek lesznek valódi értékteremtésre a vállalat és a munkatársak számára.

Előfeltételek

További kapcsolódó képzéseink

  • Biztonságtudatosság Workshop
  • Munkavédelmi bejárásokat támogató program (Safety Walk)