Tudatos kommunikáció

Date: 2013-07-04 Category: , ,

A jó kommunikáció nem csak a jó légkör előfeltétele, hanem a hatékony munkáé is. Így az a készség, hogy valaki magabiztosan, tisztán és egyszerűen beszél, képes aktívan hallgatni, motiválni vagy befolyásolni másokat alapvető fontosságú, de nem magától értetődően rendelkezünk vele mindannyian. Nem velünk született képesség és egy életen át tanuljuk.

PROGRAMUNK ALAPVETŐ KOMMUNIKÁCIÓS KÉSZSÉGEKET FEJLESZT, amely képessé teszi a résztvevőket, hogy hatékonyan, egyértelműen és meggyőzően kommunikáljanak és megértsenek másokat az aktív hallgatás eszközének segítségével.

A KOMMUNIKÁCIÓS ALAPOK MEGTANÍTÁSÁN TÚL a program önismeretre is tanít az egyén kommunikációs erősségei és gyengeségei alapján. Ez lehetőséget ad az egyéni fejlődéshez, majd a személyre szabott támogatáshoz. A tréning eredendően erősíti a résztvevő önbizalmát, magabiztonságát a kölünböző kommunikációs csatornák használata által, legyen az személyes, telefonos vagy történjék írásban. A program eredményeként a résztvevők képesek lesznek jobban kifejezni magukat, illetve több, mindkét fél számára nyertes kommunikációs helyzetet kialakítani.

A program végére a résztvevők képesek lesznek hatékonyabban kommunikálni az által, hogy tiszta és világos stílusban fejezik ki gondolataikat, így a másik fél figyelni fog rájuk és megérti mondanivalójukat. Ezen felül képesek lesznek az aktív hallgatásra, hogy ők is megérthessék a másik kommunikáló felet.

További kapcsolódó képzéseink: