Konfliktusok hatékony kezelése

Date: 2013-07-04 Category: ,

Mindannyian számos konfliktushelyzettel találkozunk munkánk során és társas kapcsolatainkban. Ezek a konfliktusok vagy hátrányosan hatnak a kapcsolatainkra vagy pedig felhasználhatjuk őket arra, hogy tisztázzuk a helyzetet. A megoldás módja jelentős befolyással bír az érintett felek jövőbeni együttműködésére.

A KONFLIKTUSOKNAK POZITÍV HATÁSAI IS LEHETNEK; ellenben nem megfelelő kezelésük esetén súlyos következményekkel járhatnak, tönkretehetik a munkahelyi kapcsolatokat, a kreativitást, produktivitást, sőt pénzügyi veszteséget is okozhatnak.

A KÉPZÉS SORÁN A RÉSZTVEVŐK MEGÉRTIK a konfliktusok természetét, megtanulják, hogyan értékeljék konfliktusaikat, felismerik azok önmagukra és teljesítményükre gyakorolt hatását, és megtudják, hogyan tehetik a konfliktusok kimenetelét konstruktívvá. Megismerik a konfliktusok fejlődését, elemeit és szokásos áramlását, a lehetséges konfliktuskezelési stílusokat és azok gyors alkalmazását.

A TRÉNING SZÁMOS KONFLIKTUSKEZELÉSI ESZKÖZT, TECHNIKÁT NYÚJT, amelyeket a résztvevők gyakorlati helyzetekben sajátítanak el. Mindez a konfliktuskezelést egy olyan hatékony eszközzé teszi, amely elősegíti az elégedettséget és jövedelmezőséget.

A program végére a résztvevők képesek lesznek a konfliktusok okainak felismerésére, a megfelelő kezelési stílus kiválasztására és eredményes alkalmazására az asszertív kommunikációs stílus együttes alkalmazásával.

További kapcsolódó képzéseink