EQ – Érzelmi Intelligencia

Date: 2013-07-04 Category: ,

Mi lehet az a plusz, ami szükséges ugyan a kimagasló teljesítményhez, ám mégsem oktatták az egyetemen? Érzelmi intelligencia tréningünk erről a láthatatlan erőről szól, amely nélkül a legkiválóbb koponyák is kudarcra ítéltek. Emberi közösségekben csak az lehet sikeres, aki képes megérteni másokat, átérezni helyzetüket és motivációikat; és képes erre alapozva viszonyulni, kommunikálni vagy éppen vezetni.

A MUNKAHELYI EREDMÉNYEKHEZ MA MÁR TÖBB KELL a szakterület kiváló ismereténél; nagyban számít az is, miként tudjuk egy közösségben teljesítményre váltani tudásunkat. Nem szakítható két részre a személyiség: mivel az értelem és az érzelmek között szoros az összefüggés, egyik sem nélkülözhető a munkahelyi sikerhez. Pedig sokszor hisszük, hogy csak racionális döntéseket hozunk, elvégre ezt tanultuk az iskolában is. Döntéseink mögött mégis szinte mindig meghúzódnak az érzelmek, még az első látásra racionális döntések mögött is.

A TRÉNINGEN – AZ EMÓCIÓK RÖVID ELMÉLETI TANULMÁNYOZÁSÁT KÖVETŐEN – megvizsgáljuk az érzelmek és a teljesítmény kapcsolatát, a megfelelő önismeret révén megalapozzuk az önbizalmat és a munkatársainkhoz való hatékony viszonyulás mikéntjét. Megtanuljuk, hogyan kell hatékonyan kezelni saját érzelmeinket, megismerjük az empátia szintjeit és azt, hogyan befolyásoljuk pozitívan kollégáink érzelmeit és teljesítményét.

A program végére a részt-vevők képesek lesznek saját és mások érzelmeit tudatosan felismerni, hatékonyabban kommunikálni, kollégáiknak megfelelő mintával szolgálni, és ezáltal kapcsolataik ápolásában és munkahelyi teljesítményük tekintetében további sikereket elérni.

Lehetséges követő kurzusok: