GROWTH MINDSET

Date: 2017-05-29 Category:

MI AZ, AMI ELŐREVISZI AZ EGYÉNT ÉS FEJLESZTI A MUNKAKULTÚRÁT EGY SZERVEZETBEN?

  • Készen állsz és nyitott vagy az új kihívásokra vagy inkább megpróbálod elkerülni azokat?
  • Elég kitartó vagy, ha kudarcokkal kell szembenézned vagy inkább könnyen feladod?
  • Képes vagy és készen állsz arra, hogy több erőfeszítést tegyél fejlődésed érdekében, hogy több mindent érj el vagy inkább eredménytelennek könyveled el az erőfeszítéseket?

A fentiekkel kapcsolatos megközelítésünk elsősorban a hozzáálláson múlik. De hogyan tudjuk attitűdünket konstruktívvá formálni? Mindezt a GONDOLKODÁSMÓDUNK határozza meg; hiszünk-e abban, hogy képesek vagyunk tanulni és fejlődni vagy inkább elhisszük, hogy vonásaink és képességeink kőbe vannak vésve?

Carol S. Dweck rögzült és fejlődő szemlélet elmélete segít a vezetőknek és a munkatársaknak megismerni saját gondolkozásmódjukat, mely nagymértékben befolyásolja teljesítményüket és fejlődésüket.

A DEVELOR GROWTH MINDSET WORKSHOP segít, hogy a vezetők és a munkatársak megtanulják, hogyan lehet attitűdjüket tudatosan formálni és azt, hogy ez hogyan befolyásolja gondolkozásukat, fejlődési lehetőségeiket.

A workshop napjaink egyik legnépszerűbb programja és egyben javasolt kiindulópontja  mind a vezetőfejlesztésnek, mind az értékesítési- és ügyfélélmény fejlesztési programoknak. A résztvevők, a gyakorlás mellett, világos és gyakorlati útmutatást kapnak arra vonatkozóan, hogyan állítsák át a rögzült szemléletmódot és hogyan erősítsék inkább bátorságukat és pozitív hozzáállásukat.

Mi feltétel nélkül hiszünk Dweck állításában, miszerint az intelligencia és a személyiség fejleszthető, nem pedig bevésődött vonások.

Ha olyanok a körülötted lévő emberek, akik a kockázatot és az erőfeszítést a saját hiányosságaik jeleként élik meg, legyél Te az, aki változást kezdeményez.

Tudj meg többet Growth Mindset Workshopunkról ITT.