Happiness at Work

Date: 2017-03-30 Category: ,

 

Az országossá vált munkaerőhiány miatt a munkatársi elkötelezettség megteremtése, a munkatársak megtartása és a fluktuáció csökkentése ma a vállalatvezetés egyik legnagyobb kihívása. E mellett a munkavállalók is egyre komolyabb elvárásokat teremtenek a munkaadók irányába. Napról napra többen ismerik fel, hogy a munkahelyen töltik az életük nagy részét és szeretnék azt örömteli módon, értelmesen megélni. A DEVELOR Munkavállalói Elkötelezettség Csomagjának eleme a Happiness @ Work című tréning célja, hogy a munkavállalók felismerjék, hogy képesek tenni ennek érdekében és nekik is felelősségük van a saját és mikrokörnyezetük elkötelezettségének alakításában.

A tréning segíti a munkavállalókat, hogy megtalálják belső motivációjukat, ezáltal boldogabbá és munkájukban eredményesebbé váljanak. A tréning célja, hogy a „belső tűz” fellobbantása és táplálása révén erősítsük a munkatársak motivációját, elkötelezettségét és csökkentsük a fluktuációt.  A résztvevőket megismertetjük a Fejlesztő szemléletmód (Growth Mindset) előnyeivel, azonosítjuk a munkahelyi motivátoraikat és segítünk megfogalmazni számukra, hogy mitől lehetnének a munkahelyükön motiváltabbak és felelősségvállalóbbak. A tréning elsősorban attitűdformálással foglalkozik bevonás, motiváló történetek, videó részletek és önreflexió révén.

A program végére a résztvevők képesek lesznek a Growth Mindset és a Fixed Mindset modellt és az ezeket megjelenítő viselkedést azonosítani magukban és másokban. Képesek lesznek azonosítani saját erősségeiket és motivációjukat munkájukkal kapcsolatban, képessé válnak olyan változtatási irányokat megfogalmazni, melyek segítik a belső motivációjuk kiteljesedését és ezáltal elkötelezettségük is erősödik.

Előfeltétel

  • Motiváció 3.0 Önismereti teszt

Lehetséges követő kurzusok

  • Csoportos coaching
  • Insights Személyes Hatékonyság