Innovatív gondolkodás

Date: 2013-07-04 Category: ,

A legtöbb vállalatnál jellemzően nincs hiány a jó ötletekből, habár a sikeresen végrehajtott innovatív folyamatok száma igen kevés. A programon résztvevők meg fogják érteni, hogy manapság elvárás a kreatív értékteremtés. A korszerű megoldások egyéni vagy csoportos fejlesztéséhez különböző eszközök állnak majd rendelkezésükre, valamint megtanulják, hogyan adhatják el az ötleteiket.

„HA NEM VAGY KÉSZ ARRA, HOGY HIBÁZZ, SOHA NEM LESZEL KÉPES SEMMI EREDETIT TEREMTENI” – így utal Sir Ken Robinson a kreativitás elengedhetetlen feltételére. Annak érdekében, hogy jó ötletekből fakadó értékteremtő megoldást kapjunk, számos tényező megléte szükséges: az elengedhetetlen agyi funkciók, bátorság, hogy másképp gondolkodjunk, inspiráló és támogató környezet, megfelelően kezelt, integrált végrehajtási folyamat, ezek mind nélkülözhetetlen elemei az innovációnak.

A SIKERES INNOVÁCIÓS FOLYAMAT eléréséhez, fontos hogy tudatosan vizsgáljuk a szervezet megújuló értékláncát. Értjük ez alatt mind az innovatív stratégia ötleteléstől a kiválasztásig tartó folyamatát, mind azt a fázist, ami egy ötlet fejlesztésétől az első üzleti megoldás eladásáig tart. Külön részben fogjuk taglalni a vezetőket is meggyőző megoldások prezentációs módszereit, valamint bemutatjuk ezek előnyeit és hátrányait.

A program végére a résztvevők képesek lesznek tudatosan végrehajtani több ötletet és javaslatot, és az új problémamegoldó technika alkalmazása révén hozzájárulhatnak a még inkább innovatív szervezeti működéshez.

További kapcsolódó képzéseink