Interjútechnikák

Date: 2013-07-04 Category: ,

„Minden ember olyan, mint a hold: megvan a sötét oldala, amit nem mutat meg senkinek.” – mondta egyszer Mark Twain. Pont ezért nem könnyű megtalálni, és még csak keresni sem a tökéletes jelöltet egy megüresedett helyre. Meglepően hangzik? Nagy a különbség a jó és a megfelelő pályázó között. Egy jól strukturált felvételi folyamat és kurzusunk is az utóbbira fókuszál. Időt kell szánnunk az alapos felkészülésre és nem szabad elfelejtenünk, hogy a folyamat nem ér véget a döntés meghozatalával!

SENKI SEM SZÜLETIK VÉRBELI INTERJÚZTATÓNAK, de mind a hatékonyság, mind a szükséges készségek fejleszthetőek. A tréning folyamán lépésről lépésre haladunk, így felépítve a személyre szabott, hatékony kompetencia alapú felvételi eljárást. A résztvevők megismerkednek az előkészítő szakasz fontosságával és egyes lépéseivel, szert tesznek az önéletrajzok elemzéseinek trükkjeire, és így képessé válnak egy jól szervezett interjú levezetésére. A képzésen jelenlevők megtanulják, hogyan lehet megfelelő kérdéseket közbe vetni, hogyan lehet elemezni a jelöltek viselkedését és testbeszédét vagy csak egyszerűen összegyűjteni a főbb üzeneteket.

MEGFELELŐ  ELŐKÉSZÍTÉSSEL és a jól felépített interjú szabályainak követésével a HR szakértők és a toborzást végző vezetők képesek lesznek pozitív képet mutatni cégükről, növelni az elismerést, ezáltal magasabb eséllyel vonzani az ideális, tehetséges jelentkezőket.

A program végére a résztvevők képesek lesznek növelni a munkaerő-felvétel hatékonyságát az előfeltételek és a kiválasztás kritériumának tényleges megtervezésével és előkészítésével, ezen felül a megfelelő interjútechnikákat alkalmazni és a pályázókat objektíven értékelni.

További kapcsolódó képzéseink