Vezetői coaching tréning

Date: 2013-07-04 Category: ,

A vezető teljesítményét elsődlegesen az általa vezetettek teljesítménye határozza meg. Nem mindegy tehát, hogy mennyi energiát fordít arra, hogy beosztottjai eredményességét növelje. A coaching a vezetői eszköztárnak az a része, amit sokan ismernek ugyan, mégis nagyon kevesen alkalmazzák a megfelelő módon és az elvárt eredménnyel.

AMI MA MÉG KIMAGASLÓ TELJESÍTMÉNY, az lehet, hogy holnap már kevés lesz. Aki nem képes a folyamatos fejlődésre saját kompetenciái tekintetében, hosszútávon nem lehet sikeres. A vezető elsődleges felelőssége, hogy fejlessze beosztottait, és ezáltal képessé tegye őket a jövő kihívásainak megoldására is. A csapat sikere a vezető sikere.

A VEZETŐ COACHING LEGNAGYOBB KIHÍVÁSA, hogy hosszútávon működjön, ennek elsődleges feltétele, hogy a vezető és beosztott is egyaránt úgy érezze, hogy ez a befektetés értéket teremt a számára, ennek hatásaként pedig látható és tartós a fejlődés.

A PROGRAM ABBAN SEGÍT, hogy miként lehet ezt elérni: a teljesítmény megfelelő megfigyelésével, a környezet megteremtésével, a coaching beszélgetés gyakori hibáinak elkerülésével, a megfelelő nyelvezet megválasztásával és az egyéni sajátosságok figyelembevételével. A kiváló coach sikeres vezető lesz egy elkötelezett és motivált csapat élén.

A program végére a résztvevők képesek lesznek magabiztosan alkalmazni a vezetői coaching eszköztárát, valamint értéket teremteni maguk és beosztottaik számára egyaránt.

Előfeltételek

További kapcsolódó képzéseink