Multikulturális Kommunikáció

Date: 2017-08-23 Category: ,

Néha úgy érezzük, hogy a külföldiek furák: vajon a kommunikációjuk módja, avagy az időhöz való viszonyuk a meghatározó ebben? Nehézségek okozhat preferenciáikat elfogadni, de ha egyszer megértjük a különbségek okait, onnantól kezdve nem akadályként fogja megélni a kulturális különbségeket, hanem képesek leszünk tanulási lehetőségként tekinteni rá és elmerülni benne.

VALAMENNYI KULTÚRÁNAK MEGVANNAK A SAJÁTOSSÁGAI ÉS SZOKÁSAI, mely beleégett a kommunikációjukba, viselkedési és döntési mechanizmusukba. Némely kultúrák ragaszkodnak a kőbevésett ütemtervekhez és a pontosság szabályaihoz, míg mások könnyedebb hozzáállással élnek.

AZ INTERKULTURÁLIS KOMPETENCIÁT a tudásmenedzsment és a vállalat-specifikus hallgatólagos tudásismeret részeként kell értelmezni. A stratégiai gondolkodás és tervezés egyik eszköze, a versenyelőny és a hozzáadott értékek forrása, melynek fejlesztését a lehető leghamarabb el kell kezdeni.  

A KURZUS SORÁN A RÉSZTVEVŐK megismerkednek a kulturális különbségek alapjaival, ezek mögöttes indítékaival, valamint lehetőségük nyílik arra, hogy „saját” és „vendéglátó” kultúrájukat számos dimenzióban összevessék; emellett gyakorlati ötleteket kapnak ahhoz, hogyan navigáljanak sikeresen multikulturális környezetben.

A program végére a részt-vevők képesek lesznek megérteni a kulturális dimenziók mögött húzódó okokat, kommunikációs mintázatokat és időérzékelést, így kommunikációjuk jóval inkább adaptál-ható más kultúrák számára.

Lehetséges követő kurzusok:

  • Remote Csapatok Vezetése
  • Multikulturális Tárgyalások
  • Személyes Hatékonyság Remote munkakörnyezetben
  • Asszertív Kommunikáció e-mailben és telefonon