Tárgyalások Tudománya

Date: 2013-07-04 Category: ,

Naponta kerülünk olyan szituációba, amikor álláspontunkat, érdekeinket egyeztetnünk kell másokkal. Az ösztönös tárgyalók, jellemzően csak a saját érdekeikre és céljaikra koncentrálnak, ezért gyakran elbeszélnek egymás mellett. A tréning olyan technikákat ad át, amely segítségével a résztvevők képesek lesznek eredményes tárgyalásokat lefolytatni, a kapcsolatok minőségének megtartása mellett.

AZ EREDMÉNYES TÁRGYALÁS ALAPJA, hogy az érintett tényezőket egymástól elkülönítve kezeljük, ismerjük azok egymáshoz viszonyított súlyát, a rendelkezésünkre álló mozgásteret, és képesek legyünk a tényezők közötti átváltásra. Látványos eredményt akkor érünk el, ha mindezt a tárgyalópartner vonatkozásában előre meg tudjuk határozni. Ennek érdekében tudatosan kell felkészülnünk az egyes tárgyalásokra, valamint törekednünk kell arra, hogy a tárgyalások során végigvigyük a kialakított stratégiát.

AZ EMLÍTETT CÉLOK határozzák meg a tréning felépítését, amely rövid elméleti részeket követő szerepgyakorlatokkal alapozza meg a résztvevők tárgyalástechnikai tudását. A gyakorlatok kezdetben általános tárgyalási szituációkon alapulnak, majd a tréning második felétől saját testreszabott helyzetek feldolgozásával folytatódnak. Az eredményes tárgyaláson túl gyakorlatias eszközt biztosítunk a felkészüléshez, a tárgyalás lefolytatásához, és az elért eredmények értékeléséhez.

A program végére a résztvevők képesek lesznek tudatosan felkészülni tárgyalásokra és a másik fél elégedettsége mellett elérni az elvárt eredményt.

További kapcsolódó képzéseink