Mesteri Prezentáció – Felkészülés

Date: 2013-07-04 Category: , ,

Programunk segítségével megtanulhatja, hogy hogyan készüljön fel egy elegáns prezentációra, amely változást visz végbe a hallgatóság viselkedésében és gondolkodásában. Megtanítjuk, hogyan jelölje ki a prezentáció céljait, hogyan tervezze meg a beszédet és miként sűrítse össze a fő mondanivalót, hogyan alakítsa ki a diákat. A tréning során az üzenet elsődleges jellegét tartjuk szem előtt, azaz, hogy a látványelemek nagyon fontosak, de a szerepük nem több, mint az üzenet vizuális támogatása.

Tréningünk kialakításakor többek között ihletet merítettünk Steve Jobs méltán világhírű prezentációs gyakorlatából és Lee LeFever A magyarázás művészet című sikerkönyvéből.

„NEM VOLT IDŐM, HOGY RÖVID LEVELET ÍRJAK, ezért egy hosszút írtam helyette.” Ez a Mark Twain idézet pontosan kifejezi, hogy a prezentációk többsége miért unalmas vagy éppen szánalmas. Manapság egy briliáns ötlet nem elég önmagában. Az ötlet csomagolása határozza meg, hogy kap-e figyelmet és erőforrást a megvalósítása. Az előadók többsége sosem, vagy nem kellően gondolja át, hogy milyen változást szeretne elérni a hallgatóság fejében. Informálni, cselekvésre buzdítani vagy motiválni a hallgatóságot? A listáktól és adatoktól hemzsegő diák csak untatni képesek a közönséget. Ezt észlelve sokszor az előadó legszívesebben az első adandó pillanatban elmenekülne a pódiumról.

A KÉPZÉS SORÁN a résztvevők megtanulják a hatékony felkészülés technikáját saját prezentációjuk elemzése, gyakorlása és kialakítása révén.

A program végére a résztvevők képesek lesznek olyan prezentációkat tervezni, melyek maradandó, emlékezetes üzeneteket tartalmaznak a hallgatóság számára.

Előfeltételek

  • MS PowerPoint ismeret

További kapcsolódó képzéseink