Stresszmenedzsment

Date: 2013-07-04 Category: ,

A stressz része a mindennapi életnek és sosem leszünk képesek teljesen kiiktatni. Habár az megtanulható, hogy hogyan kezeljük tudatosan, hogy elkerüljük a frusztrációt és egészségügyi hatását, szükséges, hogy ismerjük a saját stressz forrásainkat, hogy hatékonyan tudjuk kezelni.

A STRESSZ SZÜKSÉGES AHHOZ,HOGY JÓL TELJESÍTSÜNK. Inspirálhatjuk és motiválhatjuk is magunkat vele, persze csak abban az esetben, ha hatékonyan tudjuk kezelni. Segíthet különböző akadályok leküzdésében, azonban ha elvesztjük a kontrollt feletette betegséget okozhat, csökkentheti a teljesítményünket és veszélyeztetheti az önbecsülésünket és az egyensúlyunkat. Mindez különösen igaz lehet a vezetőkre, akik folyamatosan nyomás alatt vannak a magas elvárások, szigorú és rövid határidők miatt, nem beszélve felelősséggel bíró döntések meghozatala végett. Mit tehetünk ilyenkor? Szükséges, hogy felismerjük és beazonosítsuk és sikeresen irányítsuk a hasonló helyzeteket.

A KURZUS SEGÍT ABBAN, HOGY ELKERÜLJÜK a túlzásba vitt stresszt a magán és a munkahelyi életünkben egyaránt. A tréningen speciális feladatokon keresztül mutatjuk be a stressz forrásait, az egyéni érzékenységi tényezőket. A program alapvető célja, hogy hatékony stresszkezelési stratégiát fejlesszen és stresszoldó technikákat tanítson. A stressz hatásának tudatos kezelése és fejlesztése segít abban, hogy a fizikális és mentális egészségünket megőrizve harmóniában dolgozhassunk.

A program végére a résztvevők képesek lesznek befolyásolni a stressz szintjüket, jobban kezelni a stresszt és felismerni a saját és mások stressz tüneteit. Kiválasztani és véghez vinni a legjobb stresszoldó stratégiát, hogy megoldják a problémát.

További kapcsolódó képzéseink