Teljesítménymenedzsment

Date: 2013-09-17 Category: ,

Lépjen kapcsolatba velünk!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot:

A munkatársak teljesítményének értékelése stratégiai jelentőséggel bír egy szervezet életében. Munkatársaink ennek során kapnak visszajelzést erőfeszítéseikre, ekkor kerülnek kijelölésre a következő időszakra vonatkozó célok. Az eredmények tükrében fejlesztési lépéseket fogalmazunk meg, és az egyén teljesítményének befolyásolásán keresztül az egész szervezet teljesítményére hatással vagyunk.

TAPASZTALATUNK, HOGY A JELENTŐSÉGE ELLENÉRE a vállalatok meghatározó részénél a munkatársak nem tartják fontosnak a teljesítményértékelést, csupán „kötelező körnek” tekintik. Ennek okát elsősorban abban látjuk, hogy az adott teljesítményértékelő rendszer nem illeszkedik teljes mértékben a vállalat többi rendszeréhez.

EGY HATÉKONY TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSI RENDSZERNEK HARMÓNIÁBAN KELL ÁLLNIA

  1. a vállalat üzleti mutatóival
  2. a munkaköri leírásokkal
  3. a kompetencia rendszerrel
  4. a tehetségmenedzsment rendszerrel
  5. az ösztönző rendszerekkel
  6. az egyéni képzési tervekkel
  7. és a vezető folyamatos fejlesztő és támogató munkájával.

JELLEMZŐ HÁTRÁLTATÓ TÉNYEZŐNEK TARTJUK, hogy a teljesítményértékelés döntően a mutatók vonatkozásában valósul meg, ugyanakkor a jövőbeli eredményekhez elengedhetetlen a „hogyan” tisztázása, és támogatás, és fejlesztés megtervezése.

A felsorolt tényezők figyelembevételével a teljesítményértékelési rendszerek kialakítása során elsősorban az adott megbízó meglévő rendszereit és vállalati kultúrát vesszük alapul, és kihívó ugyanakkor integrálható rendszert alakítunk ki.