Vezetői Bátorság

Date: 2017-03-16 Category: ,

A mai folyamatosan változó világban egy vezetőnek nem csak szakértelemre és hozzáértésre van szüksége, de olyan szituációkkal is szembe kell néznie, amelyek bátorságát teszik próbára. De vajon mit jelent a bátorság és különösképpen a vezetői bátorság? Hogyan nyilvánulhat meg a vezetői munka során? Miért és hogyan lehetünk bátrak egy-egy kényelmetlen helyzetben? Sőt, hogyan tehetünk másokat is bátrakká és hogyan építhetünk köré akár egy egész kultúrát?

PROGRAMUNK A VEZETŐI BÁTORSÁGOT KÉSZSÉGKÉNT KÖZELÍTI MEG, MELY FEJLESZTHETŐ. A program a vezetői bátorság fogalmának alapos és világos megértésével indul. A résztvevők lehetőséget és segítséget kapnak, hogy megértsék a bátorság valódi jelentését és szembesülve félelmeikkel, megbirkózzanak azokkal (mind az üzleti életben tabunak számító témákkal, mind saját belső félelmeikkel).

A bátorság azonban nem egy egy-dimenziós kompetencia; összetettségét jól mutatja a Vezetői Bátorság Oktagon© modell, amely egyrészt megmutatja azokat a területeket, ahol a vezetői bátorság megnyilvánulhat, másrészt kiváló és praktikus eszközként szolgál az önértékeléshez. Az Oktagon modell segítségével a résztvevők felfedezhetik, hogy melyek azok a tevékenységek, ahol bizonyítani tudják bátorságukat.

A Bátorság Kultúra, olyan környezetet hoz létre, ahol az emberek – pozíciójuktól és hierarchia szinttől függetlenül – bátor viselkedésüket megmutathatják és másokat is erre buzdítanak. A tréning során a résztvevők megkapják azokat az eszközöket, melyek segítségével képesek lesznek egy érték-alapú, kiemelkedő teljesítményű kultúrát építeni és működtetni.

A program végére a részt-vevők képesek lesznek félelmeikkel és bátorságukkal kapcsolatos önismeretüket erősíteni. Képesek lesznek felismerni azon területeket, ahol vezetői bátorságukat még erősíteni kell. Képesek lesznek segíteni munkatársaiknak, hogy még bátrabbá váljanak és a bátorság kultúráját kiépíteni.

További kapcsolódó képzéseink:

  • Asszertív Konfliktuskezelés
  • Vezetői visszajelzés & Coaching
  • Hatékony Döntéshozatal
  • Változás menedzsment
  • Hatékony Csapatvezetés