Workshop vezetési technikák

Date: 2013-09-17 Category: ,

A workshop vezetés első látásra egyszerű feladatnak tűnik, ugyanakkor, ha egyszer próbálta már tudja, hogy átlagosan csinálni egyszerű, de remekül végrehajtani nagy kihívást jelent. A program segít finomhangolni a meglévő készségeket, első sorban a SWOT és brainstorming módszertanhoz kapcsolódóan, illetve megtanítja a legújabb módszereket a probléma-megoldás, a kreativitás, a változás menedzsment és az analízis témaköréből. A professzionális workshop vezetés készségének elsajátítása, nem csak azoknak ajánlott, akik rendszeresen vezetnek le ilyen programokat, hanem minden olyan vezető számára, akinek fontos, hogy időről időre, kreatív módon oldjon meg problémákat a csapatával, szembe nézzen a felmerülő problémák okaival vagy jelentős változásokat irányítson a szervezeten belül.

A PROGRAM KÉPESSÉ TESZI A RÉSZTVEVŐKET, hogy magabiztosan vezessék a csoportot az általuk tartott programok során annak méretétől és a témától függetlenül. A program első része az általános facilitálási szabályokra fókuszál, széleskörű tudást biztosítva a témában. Ezt követően a módszerekre és technikákra fókuszálunk, amelyeket akár magukban, akár egy komplett problémamegoldó folyamat részeként is tudnak alkalmazni. Hisszük, hogy csakis a biztos tudás és a szeléskörű módszertani ismeret adja meg azt a magabiztosságot, amivel sikeres workshopokat képes levezetni valaki a csoport méretétől és a témától függetlenül. Az egyes eszközök és módszertanok gyakorlása kiemeli azok lényeges pontjait az alkalmazás szempontjából. A program tökéletesen testre szabható a vállalati kultúrának megfelelően, ugyanis a Develor által tanított 24 féle módszertan közül tudjuk kiválasztani a résztvevők számára legalkalmasabb technikákat.

A program végére a résztvevők képesek lesznek bármilyen típusú workshop vagy csoportos munka levezetésére hatékony és professzionális módon, kézzel fogható eredményeket garantálva a csoport számára.

További kapcsolódó képzéseink:

  • Trénerképző programok