Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Virtuális tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  A stressz lehet, hogy nem egy múló állapot, hanem élettani folyamat. A huzamos ideig tartó stresszállapot krónikus betegségeket, sőt, akár olyan sérüléseket okozhat, amiből a felgyógyulás hosszú ideig tarthat. Előfordulhat, hogy a stressz miatt olyan problémák lépnek fel a szervezetben, amikre ma még az orvosok sem tudnak pontos magyarázatot adni.

  Íme négy vészcsengő, ami arra utalhat, hogy túl sok ideje vagy kitéve a stressz hatásának:

  Monoton és értelmetlen tevékenységek: amikor nem találunk kiutat a stresszből, az agyunk egy fonnyadt karfiolra kezd hasonlítani, miközben az agy állománya csökken. Nem tudunk többé az aktuális feladatra koncentrálni, az ujjunkkal az asztalt ütögetjük, a hajunkat tekergetjük, vagy más értelmetlen cselekvésbe menekülünk.

  Ingerlékenység: ha hétköznapi eseményekre nem megfelelően vagy túl érzelmesen reagálsz, akkor valószínűleg túllépted a stresszküszöbödet, és valamit tenned kell ellene.

  Félelemérzet: képzelj el egy nyuszit, aki egy róka elől menekül. Hogy elbújjon a ragadozó elől, elbújik egy bokor mögé és ott vár, amíg a róka el nem tűnik. Az agyad stresszes helyzetben vagy hosszabb ideig tartó stresszállapotban pont úgy viselkedik, mint ez a bizonyos nyuszi. Ha hosszú időn keresztül stressz hatása alatt van, elveszíti azt a képességét, hogy észre vegye, ha elmúlt a veszély. Így aztán a „bokor” lesz az állandó tartózkodási helye, vagyis állandóan egyfajta lefagyott, menekülő állapotban dermed meg. Ha azt veszed észre, hogy “elrejtőzöl” az élet elöl, akkor a stresszszinted átlépte a felső határt.

  Gyakori betegségek: ha a szervezeted megreked a stressz állapotában, nem biztos, hogy megúszod a kórházba járás nélkül. Előfordulhat, hogy krónikus fájdalom fog kísérteni, és a fertőzéseid is visszatérnek, amint legyőzted őket.

  ❓ Mi a teendő stressz esetén?

  A lehetőleg rendszeres fizikai aktivitás, a légzőgyakorlatok, a relaxálás, az ölelés, vagy akár a baráti kommunikáció is segít csökkenteni a stresszt. De a legjobb, amit tehetsz, ha a stressz okát deríted ki, és vagy megszünteted azt, vagy megtanulod elkerülni.

  📍 Kedvenc Rezilienciával kapcsolatos tréningünk segít megtanulni, hogyan lehet megbirkózni a válságos és stresszes helyzetekkel! Tudj meg többet róla a linkre kattintva!

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek