Bezárás
 Bezárás

DEVELOR Tanácsadó Zrt.

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Magazine  

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!
    Lépj kapcsolatba velünk!

  A stressz nem egy múló állapot, hanem egy bizonyos élettani folyamat. A stresszállapotban való huzamosabb tartózkodás krónikus betegségeket okozhat, sőt olyan sérüléseket okozhat, melyből a felgyógyulás hosszú ideig tarthat. Néha a stressz miatt olyan problémák lépnek fel a szervezetben, amelyekre még ma az orvosok sem tudnak pontos magyarázatot adni.

  Íme, négy vészcsengő, amely arra utalhat, hogy túl sok ideje vagy stresszes:

  Monoton és értelmetlen tevékenységek. Amikor nem találunk kiutat a stresszből, az agyunk elkezd hasonlítani egy fonnyadt karfiolra, az agy állománya csökken. Nem tudunk többé az aktuális feladatra koncentrálni, az ujjunkkal az asztalt ütögetjük, a hajunkat az ujjunkra tekerjük, vagy bármilyen más értelmetlen cselekvésbe menekülünk.

  Ingerlékenység. Ha hétköznapi eseményekre nem megfelelően vagy túl érzelmesen reagálsz, akkor a stresszküszöböt túllépted, és valamit tenned kell ellene.

  Félelemérzet. Képzeljünk el egy nyuszit, aki egy róka elől menekül. Hogy elbújjon a ragadozó elől, elbújik egy bokor mögé, és ott ül, amíg a róka el nem tűnik. Az agy úgy viselkedik, mint a nyuszi. Ha hosszú időn keresztül stressz hatása alatt van, elveszíti a veszély elmúltát jelző képességét. Ebben az esetben a „bokor” lesz az állandó tartózkodási helye. Ha azt veszed észre, hogy “elbújsz” az élettől, akkor a stressz átlépte a felső határt.

  Gyakori betegségek. Ha a szervezeted megreked a stresszes állapotban, nem biztos, hogy kijutsz a kórházból. Lehet, hogy krónikus fájdalom fog kísérteni, és a fertőzés visszatér, amint legyőzted.

  ❓ Mi a teendő a stresszel?

  A fizikai aktivitás, a mély légzés, az ölelés vagy akár a baráti kommunikáció is segít csökkenteni az érzelmi stresszt. A legjobb azonban, amit tehetsz, hogy foglalkozol a stressz okával, megszünteted azt, vagy megtanulod elkerülni.

  📍 Kedvenc Rezilienciával kapcsolatos tréningünk segít megtanulni, hogyan lehet megbirkózni a válságos és stresszes helyzetekkel: https://www.develor.hu/reziliencia-webinar/

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek