HVG – Develor szeminárium: A meggyőzés Tudománya 2016

meggyozes-tudomanya-HVG-Develor


Számos helyzetben szeretnénk érvényre juttatni akaratunkat; fontos, hogy ügyfeleink tőlünk vásároljanak, hogy csapatunk a közös cél mentén önállóbban dolgozzon, és hogy a gyermekünk elkészítse a házi feladatát. A szemináriumon a viselkedéspszichológiai kutatásokból és az üzleti életből szerzett tapasztalatok alapján gyakorlati módszereket mutatunk az etikus befolyásolásra.

Sokszor küzdünk azzal, hogy a tudatosan összeállított értékesítési folyamat lépéseit betartva sem megy az üzlet. Rengeteg értékesítési tárgyalás zárul eredménytelenül. Újabb és újabb érvek, és semmi. De akkor mit csinálunk rosszul?

  • Mit kell tennünk ahhoz, hogy rávegyük munkatársainkat vagy családtagjainkat apró, ám bosszantó szokásaik megváltoztatására?
  • Miképpen hat ránk a veszteségtől való félelem?
  • Hogyan lehet sikeres új értékesítői szokásokat kialakítani?
  • Mi a közös a randizásban és az értékesítésben?
  • Mitől sikeres az isztambuli boltos, a bakkal?
  • Miként hathatunk ügyfeleinkre a történetek erejével?
  • Hogyan épül fel a meggyőző sales prezentáció?
  • Hogyan üthető át a marketing zaj?
  • Milyen a challenger értékesítő?

A szemináriumon a fenti kérdésekre keressük együtt a válaszokat, vagyis arra, miként tudunk rávenni másokat, hogy azt tegyék, amit szeretnénk.

Előadók:

dr. Baranyai Attila, master tréner – Develor Tanácsadó Zrt.
Attila a Develor nemzetközi központjának egyik vezetőjeként a szolgáltatások és a munkatársak fejlesztéséért felel a hálózat 11 országában. 2003 óta közel 1000 napnyi tréninget tartott. Kiemelt szakterülete a vezetőfejlesztés és a nyilvános beszéd. A HVG szemináriumok, HR konferenciák elismert és közkedvelt előadója és moderátora, több szakkönyv lektora. Prezentációiban a humor és a tartalmas üzenetek remek párost alkotnak.

Szabó Csaba, vezérigazgató – Develor Tanácsadó Zrt.
Csaba jelenlegi pozícióját megelőzően sikeres szervezetfejlesztőként és trénerként a legnagyobb hazai cégek értékteremtésében vállalt szerepet. Korábban a GE Money Budapest Bank és a Citibank felsővezetője volt, aki karrierje során többször vezetett nagy értékesítési szervezetet, és igazán szerencsés, mert kipróbálhatta magát vezetőként más kultúrákban, többek között Japánban is.

A szeminárium teljes programját ITT tudják megtekinteni.

Várjuk Önöket nagyon sok szeretettel!