LEGJOBB ÜGYFÉLÉLMÉNY PROJEKT DÍJ: A Vodafone nyerte el a nemzetközi szakmai zsűri elismerését

Az ügyfélkiszolgálás és ügyfélélmény témában az egyik legrangosabb hazai üzleti elismerés a Legjobb Ügyfélélmény Projekt díj, amelyet 2015-ben a Vodafone RED Születésnap projektje nyerte el. 

A nemzetközi szakmai elismerés 2015-ös bevezetése óta, idén immár második alkalommal nyújtott át a legjobb ügyfélélmény projektekért járó díjakat a DEVELOR Tanácsadó Zrt. a Nemzetközi Ügyfélélmény Konferencia keretében. A nemzetközi zsűri Európa számos országából érkezett pályázatok közül a Vodafone hazai és az ukrán Volia pályázatát díjazta. A hivatalos indoklás szerint a bemutatott megoldások egyedisége, innovativitása és az ügyfélélményre gyakorolt kiemelkedően pozitív hatása miatt részesült elismerésben ez a két projekt.

Az ma már nem kérdés, hogy a kimagasló ügyfélkiszolgálás és a pozitív ügyfélélmény elérése minden jelentősebb szolgáltató és kereskedelmi vállalat számára kiemelt fontosságú, azonban a folyamatosan növekvő ügyfél elvárásokkal sok cég nem képes lépést tartani. Csak azon szolgáltatók képesek versenyben maradni, akik hosszú távra szóló ügyfélélmény fejlesztési stratégiával rendelkeznek, és ezt a napi gyakorlatba is hatékonyan be tudják vezetni. Azaz évről évre megfelelő erőforrásokat biztosítanak a szolgáltatásaik, infrastruktúrájuk és munkatársaik fejlesztésére és ezzel kapcsolatos fejlesztési projekteket indítanak. A vállalatvezetők többsége úgy véli, hogy a pozitív gazdasági környezet lehetőséget teremt ezen stratégia továbbvitelére, de számolnak azzal is, hogy tovább nőnek az ügyfelek elvárásai – derül ki a Develor Tanácsadó Zrt. 2015-ös Ügyfélélmény témában lebonyolított ügyfélélmény kutatásából.

Vodafone_Develor_legjobb_ügyfélélmény_díj_2015


A Vodafone a RED csomagját számos előnnyel tette vonzóvá az elmúlt években. Kiemelkedik ezek közül a RED asszisztensek azonnali élőhangos elérhetősége és az ügyfelek születésnapi kívánságainak valóra váltása. A fejlesztés hatására a RED szolgáltatás ismertsége és az ügyfélélményt tükröző Net Promoter Score is kimagasló mértékben megnőtt.

Szabó Csaba, a DEVELOR Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója a kutatás eredményeihez kapcsolódó, a Legjobb Ügyfélélmény Projekt 2015 Díj átadóján elmondta: „Az ügyfélélmény fejlesztése egy módszeres, éveken átívelő, sok lépésből álló folyamat, amelyben olyan kiváló projektekre van szükség, mint amilyet a magyar Vodafone és az ukrán Volia pályázatából megismertünk. Ezek a projektek rávilágítottak, hogy nem elég hatékony folyamatokat és versenyképes szolgáltatásokat biztosítani, de alapvető fontosságú az ügyfelek arcára mosolyt csalni és pozitív érzelmekkel gazdagítani őket.”

Best_CX_project_díj_2015_VOILA

Szőke József, a Vodafone Customer Value Management vezetője a következő szavakkal köszönte meg az elismerést: Nagyon büszkék vagyunk erre a díjat, hisz ügyfeleink pozitív visszajelzése mellett a szakma elismerése tovább erősíti, hogy jó úton haladunk az ügyfélélmény folyamatos fejlesztésében. Vodafone egyértelműen elkötelezett abban, hogy a szolgáltatások területét érintő forradalmi újítások mellett (Red csomagok, EU roaming-díjak eltörlése, ügyfélélmény szempontjából is a legtöbbet nyújtsuk ügyfeleinknek. A legjobb ügyfélélmény projekt díjat kiérdemlő Red születésnap kezdeményezés is kiváló példa erre a szemléletre. Több tízezer ügyfél pozitív visszajelzése, pedig azt mutatja, hogy ebben a rohanó világban mennyire nagyra értékelik az ügyfeleink a Vodafone emberközpontú, törődő vállalati szemléletet.

További információ:

Ügyfélélmény definíciója: Az érintkezési pontokon – az előzetes tapasztalatok alapján – kialakult benyomás, amelyre egyaránt hatnak racionális és emocionális, tudatos és tudatalatti impulzusok.*

*Copyright DEVELOR Tanácsadó Zrt.

DEVELOR Tanácsadó Zrt.

A DEVELOR 14 országban működő piacvezető tanácsadó vállalatként – európai és közel-keleti megbízásainak köszönhetően – kiemelkedő ügyfélélmény (CX) fejlesztési tapasztalatokkal rendelkezik a telekommunikációs, banki, biztosítási, autóértékesítési szektorban, valamint a közművek és közszolgáltatások területén. A DEVELOR az ügyfélélmény stratégia implementációjának, az emberi tranzakciók és kapcsolódó folyamatok fejlesztésének és az operatív vezetői rendszerek kialakításnak specialistája, kiemelt tekintettel a front-office munkatársak képzésére és az elkötelezettség fejlesztésére.

www.develor.hu

www.develor.hu/ugyfelelmeny

Az Országos Ügyfélélmény Kutatásról

Az idei évben harmadik alkalommal készítette el átfogó országos reprezentatív kutatását a DEVELOR Zrt. a Momentor Kft. bevonásával. A felmérés egyediségét egyrészt az adja, hogy ez az első szektor-független vizsgálat, másrészt hogy a lakosság véleménye mellett a témában leginkább érintett vállalatok (bankok, biztosítók, telekommunikáció, kereskedelem, szállodák, közműcégek) vezetőinek válaszait is magában foglalja, lehetőséget adva a két oldal összevetésére. A lakossági kutatás 1200 fős reprezentatív minta alapján készült, a kapcsolódó vállalati kutatás 170 felső- és középvezető online és személyes mélyinterjús megkérdezésével zajlott. A kutatás a Develor Tanácsadó Zrt. megbízásából, a Momentor Research szakmai közreműködésével készült. A minden évben megrendezésre kerülő kutatás 2015-ben már 6 európai ország bevonásával készült, és így nemzetközi összehasonlítási alapot (benchmark) is biztosít a résztvevőknek, iparágak és országok között.

https://www.develor.hu/ugyfelelmeny/orszagos-ugyfelelmeny- kutatas-2014/

Ügyfélélmény díjak Magyarországon

Magyarországon két szakmai díjat kaphatnak a legjobb vállalatok az ügyfélélmény témakörben. Az Élményvezérek Díjat azok a vállalatok kaphatják meg, akik az Országos Ügyfélélmény Kutatás alapján a reprezentatív lakossági minta véleménye szerint a saját ügyfélbázison a legjobb értékelést kapták. 2015-ben a K&H Bank és a Vodafone érdemelte ki az elismerést, míg 2016-ban a UPC.

Minden évben átadásra kerül a Legjobb Ügyfélélmény Projekt Díj, ami egy nemzetközi elismerés, és Európa bármely országából pályázhatnak a cégek azokkal a konkrét projektjeikkel, amiket ebben a témában indítottak az elmúlt 12 hónapban. A beérkezett pályázatokat egy független nemzetközi szakmai zsűri bírálja el. A tavalyi évben a díjakat a Magyar Telekom és a K&H projektjei nyerték. 2016-ban a két legjobb a Vodafone hazai „Red Születésnap” és az ukrán Volia „My Cabinet” projektjei lettek.