HVG – Develor szeminárium: Storytelling az üzleti életben 2016

hvg-szeminarium-tortenetmeseles-headerA legnagyobb márkák, a legsikeresebb cégek, a leghatékonyabb üzletkötők mind történeteket mesélnek ügyfeleiknek, mert tudják, hogy a történetek fedik fel legjobban az ötletekben rejlő lehetőségeket. Egy izgalmas „sztori” akár üzleti sikerünk kulcsa is lehet – ehhez azonban tudnunk kell, hogyan meséljük el. 

A főnököm hallgatja az üzleti beszámolót, bólogat, aztán az ötödik oldal után így szól: ”Látom a számokat, látom a trendeket, de mi a sztori?” Az esetet egy termelő cég ügyvezető igazgatója osztotta meg velünk egy HVG szemináriumon. Ritka, hogy a történet igénye ilyen közvetlenül kerül megfogalmazásra, többnyire csak arra leszünk figyelmesek, hogy lankad a figyelem a tárgyaláson, a tenderprezentáción többen a mobiljukat nyomkodják, a résztvevők egy része pedig nyitott szemmel alszik.

Lehetnek bármennyire nagyszerű ötleteink, ha nem tudunk velük másokat inspirálni, bevonni, nem érjük el céljainkat.  Az ötletek a 21. század valutái – a tudásalapú gazdaságban mindenki pont annyira értékes, mint a gondolatai. Éppen ezért az a képesség, hogy ötleteinket történetekbe ágyazva tudjuk átadni, ma fontosabb, mint valaha.

Sokszor halljuk: hogyan magyarázhatnám el a projektemet, mutathatnám be a szolgáltatásomat vagy termékemet 5 percben? Hogyan győzzem meg a velem szemben ülőt, hogy legyen a partnerem, kössön velem üzletet mindössze ennyi idő alatt? A kulcs a történeteinkben rejlik, hiszen a legjobb beszélgetéseknek mindig egy történet a kiindulópontja. Egyetlen történet, ha jól mesélik, hatásosabb és emlékezetesebb a legátfogóbb prezentációnál, legrészletesebb beszámolónál. 

A szeminárium arra ad választ, hogy miként lehet a történetmesélést hatékonyan alkalmazni üzleti és értékesítési környezetben a figyelem megragadására és a munkatársaink mozgósítása érdekében.

Témák:

  • a történetek célja
  • a történetek forrása
  • a történetek típusai
  • a történetmesélés eszközei
  • Twitter verzió és Elevator Pitch
  • esettanulmány és történetmesélés
  • az én üzleti történetem

Előadók:

dr. Baranyai Attila, master tréner – Develor Tanácsadó Zrt.

Attila a Develor nemzetközi központjának egyik vezetőjeként a szolgáltatások és a munkatársak fejlesztéséért felel a hálózat 11 országában. 2003 óta közel 1000 nap tréninget tartott. Kiemelt szakterülete a vezetőfejlesztés és a nyilvános beszéd. A HVG szemináriumok, HR konferenciák elismert és közkedvelt előadója és moderátora, több szakkönyv lektora. Prezentációiban a humor és a tartalmas üzenetek remek párost alkotnak.

Bánfai Zoltán, szakmai igazgató – Develor Tanácsadó Zrt.

Zoltán 18 éve van a tréneri pályán. Korábban sikeres értékesítőként dolgozott FMCG területen. Sportrajongó, üzleti történeteiben szívesen használ sportpéldákat és történetmondásban gyakran épít a vezetőként és két gyermekes apaként megszerzett élményekre.

A szeminárium részletes programja és jelentkezés ITT.

Várjuk Önöket nagyon sok szeretettel!