Mi az, ami miatt érdemes munkába indulni? – Develor – HVG szeminárium – Motiváció 3.0


Ahhoz, hogy ember extra teljesítményt tudjon nyújtani, különleges lelkiállapotra van szükség! – “A vezető feladata, hogy segítsen kialakítani ezt az állapotot és lehetővé tegye a fejlődést” – állítja Dr. Baranyai Attila, (senior trainer, Chief Learning Officer – Develor) a HVG-vel közösen szervezett szeminárium nyitómondatában.

De vajon mi inspirál minket, hogy ebbe a lelkiállapotba kerüljünk? – Attila. aki az utóbbi több mint 10 évet a szervezeti hatékonyság kutatásával töltötte, kiemelte, hogy a vezetők legfontosabb feladata, hogy segítsenek csapataikban megerősíteni azt az érzést, hogy sikerült valamit elérniük, és hogy megfelelő eszközökkel támogassák munkatársaik képességeinek kiteljesedését, mert ez jelenti a legnagyobb motiváló erőt. A vezetőknek nagy felelőssége van csapatuk fejlődésének támogatása, segítséget nyújtani abban, hogy fel tudják ismerni az igazi lehetőségeket, és ami a legfontosabb, elengedni a kezüket a megfelelő pillanatban. Ezzel arra ösztönzik őket, hogy megmutassák képességeik maximumát és minden lehetséges megoldásban közreműködjenek.

Hogyan motiválja munkatársait, hogy extra erőfeszítést tegyenek teljesítményük maximumának elérésre érdekében? – ez volt a szeminárium fókusza, különös hangsúlyt fektetve a motiválást segítő vezetői eszközök vizsgálatára és a magasan képzett Y generáció valamint a szakemberek megtartására. Hogy ezekre a kihívásokra sokfajta megoldást adhassunk, a hallgatóságot meginvitáltuk egy vezetési eszköz-készlet kidolgozására kis csoportokban. A Munkavállalói elkötelezettség, az Elkötelezettség Mátrix és a bemutatott keretek segítségével a résztvevők hasznos vezetési gyakorlatokat és ötleteket osztottak meg egymással. A mini workshopnak köszönhetően mindannyian új ötletekkel, igen értékes, hasznos eszközök és módszerek megismerésével lehettünk gazdagabbak a különböző területekről érkező hallgatóság bevonásával.

Az előadó azt is kiemelte, hogy mennyire fontos létrehozni és fenntartani egy olyan környezetet, amely lehetővé teszi és ösztönzi a munkavállalókat, hogy elérjék céljaikat, túlszárnyalják saját maguk által vélt teljesítményük határát és munkájukat a legnagyobb eredményességgel végezzék. Az Y generáció számára inspiráló munkakörnyezet kialakításához mindenképpen magas érzelmi intelligenciára van szükségünk. Az előadó briliáns ötleteket adott, hogyan lehet létrehozni ezt a motiváló és vonzó környezetet, mely elengedhetetlen feltétele a hosszútávon fenntartható csúcsteljesítmény elérésének;

  • például hogyan lehet növelni a munkatársak energiaszintjét, kreativitását,
  • hogyan lehet a teljesítmény alapú célok helyett izgalmas feladat-célokat felállítani, mely fejlődésüket segítik elő,
  • mik az erősségeik és hogyan lehet ezekre építeni,
  • és hogyan lehet pozitív változásokat eredményező, építő jellegű visszajelzést adni, mely lehetővé teszi, hogy jobban részesei lehessenek a munkafolyamatoknak.

A szeminárium végén mindannyian sok újonnan tanult eszközzel és jó ötletekkel távoztunk, arra vonatkozóan, hogy mint vezető, hogyan lépjünk tovább és megkaptuk azokat az alapokat, amelyekre építeni lehet.