A HR Business partner a HR terület polihisztora?


Érezte már azt, hogy HR-esként számtalan különféle elvárásnak kell megfelelnie? Egyszerre várnak a vezetők felkészült válaszokat és megoldásokat a felmerülő operatív feladatokra, ezzel egy időben stratégiai döntések támogatójaként, akár elindítójaként is működnie kell?

Megoldási javaslatokat kell adni a jövőbeli kihívásokra, trendeket és piaci helyzetet is jól kell ismernie, ugyanakkor például az éppen nem betöltött munkakörökben is gyors előrehaladást várnak a vezetők?

A HR Business Partner a HR területhez tartozó alapismereteken túl minden területen otthon kell legyen, ami a vállalat egészére vagy részére vonatkozóan segíti, támogatja a vezetők munkáját, azaz a terület polihisztora. Partner a stratégia tervezésben, a rövid és hosszú távú célok elérésében a szükséges feladatok megfogalmazásában, az üzleti mutatók kialakításában, az elemzésekben is. A terület polihisztora.

Azoknak ajánljuk a sok éves tapasztalaton, legjobb gyakorlatokon alapuló képzésünket, aki nap mint nap találkozik ezekkel a feladatokkal, és mind elméleti tudását, mind szaktudását bővíteni szeretné – ugyanakkor találkozni szeretne más területeken dolgozó szakemberek tapasztalataival:

  • Milyen szerepe van a HR-nek a vállalati folyamatokban?
  • Hogyan működtessem a teljesítményértékelő-, teljesítmény menedzselő rendszert?
  • Mikor működik jól és hogyan épül fel a kompetencia alapú HR rendszer?
  • Hogyan lehet egyéni és csapat szintű teljesítmény értékelési rendszert kialakítani?
  • Mikét lehet a vezetőket támogatni abban, hogy az egyéni és csapat szinten legmegfelelőbb képzési rendszereket állítsuk össze?
  • Miként lehet partnerként működni az üzleti folyamtokban?
  • Hogyan lehetünk stratégia partnerei a vezetőknek?

Amennyiben fejleszteni szeretné magát, választ vár a fenti kérésekre, várjuk jelentkezését a 2017. szeptemberében induló Strategic HR Skills programunkra!