A vezetés esszenciája újratöltve


Az augusztusi hőségből kiszakadva frissítő élmény volt megérkezni Donovaly gigászi fenyőerdői közé, ahol a DEVELOR nemzetközi hálózatából érkező tréner csapat három napot töltött azzal, hogy kettő megújított vezetői programunkat megismerje és begyakorolja. Az évente kétszer megszervezett nemzetközi TTT – Train-the-Trainer programok az innovációk megismerését és gyakorlását szolgálják.

Az első szintű vezetőket rendszerint erős szakmai kompetenciáik és teljesítményük miatt választják ki vezetői szerepre, így gyakran éppen azokban a vezetői képességekben szenvednek hiányt, amelyek sikeres rutinjaival döntő hatást gyakorolhatnak a csapatok teljesítményére, a cég munkaerő megtartó-képességére, az elkötelezettség fejlesztésére.

A DEVELOR Mester Művezető program az első szintű vezetőket a felettes vezetői szintek bevonásával a gyakorlati vezetői rutinokba beépülő vezetői viselkedés-változásig juttatja el. A program innovatív módon építi fel az attitűd „alapozás”, az önfejlesztés érdekében történő elköteleződés, valamint a készség-tanulás és alkalmazás, valamint az utánkövetés moduljait.

A készség-fejlesztő modulok között az egyik döntő program-elem a Vezetés Esszenciája tréning, amelynek felépítését és tartalmát a nemzetközi hálózat tapasztalatai alapján a DEVELOR International termék menedzsment csapata továbbfejlesztette. A „helyzetfüggő vezetést” újszerűen, a DEVELOR munkatársi életciklus-modelljére építve tanítja oly módon, hogy az életciklus egyes szakaszaiban a helyzetfüggő modell mely vezetői eleme a legeredményesebb. A program felépítése az egyes vezetői készségek elsajátításának komplexitását is figyelembe veszi, amely segíti a résztvevő vezetőket a fokozatos tanulásban és az új készségekkel kapcsolatos magabiztosság megerősítésében is.