A munkaerőhiány mindenhol problémát jelent a termelő cégeknél


Az operátorok felvétele során kiemelkedő szerepet játszik a juttatási csomag, de a megtartásukban és a fluktuáció csökkentésében már a közvetlen vezetőik, a teamleaderek, csoportvezetők, sorvezetők mindennapi viselkedése a leginkább meghatározó tényező. Hogyan bizonyosodhat meg a cégvezetés és HR arról, hogy az operátorok közvetlen vezetői mennyiben töltik be vezetői szerepüket és mennyiben járulnak hozzá a kiváló operátorok elvándorlásához?  Egészen eddig erről nagyon nehéz volt anonim, statisztikailag értékelhető választ kapni.

Partnerünk a Login Autonom Cplatform szoftver megoldása és telepített üzemi termináljai révén testreszabott felmérésekre van lehetőség az operátorok körében. Gyorsan és költséghatékonyan lehet visszajelzést kérni a közvetlen vezetők, a csoportvezetők, sorvezetők teljesítményéről, akár az operátorok hatékony irányítására, motiválására vagy megtartására vonatkozóan. Ehhez a ma már stratégiailag fontos információhoz korábban szinte lehetetlen volt hozzáférni, vagy csak nagyon költséges kutatási módszerekkel. Az operátorok véleménye alapján testreszabott, hatékony fejlesztést lehet tervezni és megvalósítani a sorvezetői, teamleaderi csapat számára, amely a fluktuáció csökkenéséhez vezet.

A cég munkatárs megtartási képességén múlik az, hogy a vállalat képes-e minőségben és mennyiségben teljesíteni a megrendelői elvárásokat és képes-e növekedni. Amennyiben helyt szeretne állni a munkaerőért folytatott harcban, építsen az operátorok bevonásának új eszközeire!

A megoldás részleteivel kapcsolatos igényét kérjük jelezze Pázmándi Ritának a rita.pazmandi@develor.hu e-mail címen és szakértőnk haladéktalanul felveszi Önnel a kapcsolatot. További részletekre kíváncsi? Kattintson IDE!