HR inspirációs üzleti reggeli – fókuszban munkavállalói élmény


„A megtartás az új toborzás?!” hangzott el Tóth Zsuzsanna, a CIB Bank HR igazgatójának meglátása, hiszen bizonyos statisztikák szerint 300.000 pozíció áll üresen a munkaerőpiacon, és vitathatatlanul olcsóbb és gyorsabb munkaerőt megtartani, mint új dolgozót toborozni. A CIB Banknál a munkavállalói életút minden szakaszában tudatosan, proaktívan tesznek erőfeszítéseket a dolgozók megtartásáért. Folyamatosak a releváns fejlesztések, képzések a vezetők számára is, hiszen a közvetlen vezető egyértelműen a legfontosabb megtartó tényező. A Work-Force Kft. előadója ráerősített Zsuzsanna üzeneteire, kiegészítve azzal, hogy nagyon fontos az üzenetek mögötti valódi tartalom, azaz a vállalati hitelesség. A prezentáló azt is hangsúlyozta, hogy ahhoz, hogy megfelelő embert találjunk a megfelelő helyre fontos a kevésbé mozgósított munkaerőpiaci szereplők között is keresni, mint pl. nyugdíjasok, diákmunkások, kismamák, vagy adott esetben a külföldről hazaköltöző munkavállalók. A HR inspirációs reggeli road-show székesfehérvári állomásán a MOL Sóstói Aréna Skybarjában  gyűltek megye vállalatvezetői és HR szakemberei, hogy a CIB Bank, a Work Force Kft, az Eventrend és a DEVELOR szakértői előadásait meghallgassák.

Szabó Csaba, a DEVELOR vezérigazgatója az employer branding tipikus csapdahelyzeteinek feltárásával folytatta. Csaba energikus előadásának legfontosabb üzenete: csak úgy működhet az employer branding, ha egyszerre foglalkozunk a bevonzással, a megtartással és az elkötelezettség fejlesztésével. Végül Asztalos Róbert, az Eventrend ügyfélkapcsolati igazgatója a hatásos vállalati rendezvények szervezésével, illetve azok HR stratégiába való beillesztésével kapcsolatban osztott meg értékes gondolatokat.

A HR Inspirációs reggeli sorozat folytatásaképpen Győrben, Debrecenben és Kecskeméten találkoztunk az érdeklődő cégvezetőkkel és HR szakemberekkel.

 

Érdekel az Employer Branding és az Employee Experience téma? Kattints, és olvass róla többet blogunkon!