Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Virtuális tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Virtuális tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Esettanulmány – munkatársi elkötelezettség fejlesztés az ALCOA GBS-nél

  Az ALCOA a világ vezető alumínium gyártó és feldolgozó vállalata, mely Magyarországon 1997 óta működtet globális szolgáltató központot. A 300 fős GBS pénzügyi és HR szolgáltatásokat nyújt az ALCOA vállalatoknak ez egész világon.

  A DEVELOR-ral kapcsolatos sikeres programról az ALCOA vezérigazgatója, Katus István nyilatkozott:

  „2009 őszén a munkatársak fluktuációja fél éven belül elérte a 25%-ot. Jó néhány vezetőnk is elhagyta a vállalatot, ami jelentős problémákat okozott. Ez a szituáció kihatott a társaság működőképességére is. Ezen a ponton hoztuk meg azt a döntést, hogy elindítunk egy programot a vállalat megtartó erejének növelése érdekében. Számomra fontos volt a program mérhetősége és a megtérülése. Konkrét célokat tűztünk ki a kezdetekkor és figyelemmel kísértük azok teljesülésének mértékét. Azt vártuk a Develortól, hogy jelentősen javítson több teljesítménymutatót is. A kitűzött céljaink a munkatársi elkötelezettségi mutató növelése és az önkéntes elvándorlás csökkentése volt. A projekt keretében átdolgoztuk az elismerési rendszerünket, a belső találkozók rendszerét felülvizsgáltuk, viselkedési normákat vezettük be a megbeszélésekre vonatkozóan tudatos szervezeti kommunikációs stratégiát alakítottunk ki, egy vezetőképző, illetve tehetségek és kulcs munkatársak megtartására irányuló programot indítottunk be. A projekt nagyon gyorsan mérhető eredményeket hozott. A munkaerő fluktuációja a 2009 második felében levő 25%-ról 10% alá csökkent, majd 2013-ig fokozatosan csökkent 2%-ra. Emellett újabb felmérések is bizonyították, hogy jelentősen nőtt a munkatárs elkötelezettségi index, ami a program indulása előtt 53% volt, az a projekt közben elérte a 74%-ot, mára pedig 95%-ot ért el. Ez az eredmény nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő, mára a legmagasabb az Alcoa világában.

  A program keretében szervezett vezetői és munkatársi tréningek is kiemelkedően sikeresek voltak, az elégedettségi mutató folyamatosan 90% feletti. A munkatársak pozitív visszajelzései megerősítették a programot és újabb témákat emeltünk be a tréningek közé. Én és a menedzsment team is elégedett a magas szintű megoldásokkal, amit a Develor tervezett és kivitelezett. A Develorban egy a problémáinkat, sajátosságainkat gyorsan megértő, profi szakértői csapatot ismertem meg, amely a megoldások sokszínűségével és ötleteivel járult hozzá a céljaink megvalósulásához.“

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek