Bezárás
 Bezárás

DEVELOR Tanácsadó Zrt.

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Magazine  

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!
    Lépj kapcsolatba velünk!
  Hogyan kezelhetők a VUCA-világ kihívásai?

  A vállalkozások gyors ütemben válnak egyre összetettebbé. Napjainkban ritka a stabil és egyértelmű szervezeti felépítés, hiszen a legtöbb cég tevékenysége rendkívül komplex. Számos kérdésre több jó válasz is létezik - ez egyrészt pozitívum, másrészt sosem volt még ilyen nehéz ok-okozati összefüggéseket levezetni.
  A VUCA angol mozaikszó, amely a jelen világunkat leginkább meghatározó négy kifejezést ötvözi: ingatag, bizonytalan komplex és zavaros (volatile, uncertain, complex, ambiguous). Ehhez a helyzethez minden felelős vezetőnek nagy próbatételt jelent alkalmazkodni. Ahhoz, hogy a vezetők sikerrel vegyék a körülmények által eléjük gördített akadályokat, egy sor adaptív vezetői kompetenciával és fejlődő szemléletmóddal (growth mindset) kell rendelkezniük.

  A Develor vezető képzés programjai segítenek, hogy a résztvevők megfelelő tudással felvértezve helytálljanak ebben a folyton változó világban.
  Cégünk már 29 éve foglalkozik vállalati tréningekkel - ez idő alatt oktatóink széleskörű szakmai jártasságra tettek szert, miközben folyamatosan tartják a lépést az aktualitásokkal. Az ő tudásukból kiindulva vezetőképző programjaink három meghatározó tapasztalatra épülnek.

  Tapasztalat 1

  A bátorság tanulható

  Mi a fontosabb a vezetésben – a képességek vagy az attitűd?

  Tapasztalataink igazolják az ismert szállóigét: minden fejben dől el! A growth mindset, azaz a fejlődő szemléletmód kiindulópontot jelent nemcsak a vezetők, hanem a csapat minden tagja számára. Ezzel a hozzáállással az emberek megküzdenek a kihívásokkal, a kudarcot a növekedés ugródeszkájának tekintik, és ünneplik a közös sikereket. Vezetőképző programjaink fókuszában ezért nem a technikák, hanem a vezetői gondolkodásmód újra fogalmazása áll. Ez felkészíti a vezetőket arra, hogy hogyan kezeljék a komplexitást és a bizonytalanságot.

  Vezetői tanfolyam alapelveink másik pillére a bátorság:

  a képesség, hogy szembenézzünk a kockázatokkal és felelősséget vállaljunk cselekedeteinkért. A bátorság csak a pszichológiai biztonság környezetében létezhet – olyan vállalati kultúrában, ahol az emberek nem félnek megszólalni és kérdéseket feltenni. Hogyan építhetnek a vezetők growth mindset alapú, biztonságot nyújtó környezetet? Úgy, ha maguk is megfelelő attitűddel rendelkeznek. Erre koncentrálunk vezetői tréning programjaink során.

  Tapasztalat 2

  A jó vezető képzés a holnap feladataira készít fel

  Mi az, ami a megfelelő hozzáállás és a bátorság mellett segít megbirkózni a VUCA világának megpróbáltatásaival?

  A válasz ismét négy szóban keresendő: jövőkép, megértés, egyértelműség és agilitás. Ezek az úgynevezett VUCA Prime Model alapjai, amely segíti a vezetőket a jövőbiztos megoldások kiépítésében. A vezetői készségeket tréner csapatunk e modell alapján, offline és online programok kombinációjával fejlesztik.

  A játékalapú tanulás döntő szerepet játszik, amikor felhívjuk a vezetők figyelmét azokra a területekre, amelyek ma és holnap relevánsak számukra. Ezért szerepel vezető képzés eszköztárunkban a VUCA kihívás és a Mission to Mars program, amelyek bevonják a résztvevőket, megtapasztalhatják a sürgető világ érzését.

  Tapasztalat 3

  Az új gyakorlatok rutinná válásához befogadó környezetre van szükség

  A hatékony vezető képzés kérdésekre és válaszokra épül.

  • Miért kell változtatni?

  Képzésünket attitűdformáló workshoppal kezdjük, hogy megteremtsük a változásra való nyitottságot.

  • Hogyan viselkedjünk most?

  Erre a kérdésre a releváns vezetői képességek strukturált fejlesztése adja meg a választ.

  A fentieket a korábbi bekezdésekben részleteztük – harmadik meghatározó tapasztalatunkat[SC1]  pedig a következő kérdés-válasz pár fejezi ki szemléletesen.

  • Milyen gyakorlatokon keresztül vezetem a kollégáimat?

  A legrosszabb, ami történhet, hogy motivált és képzett vezetőket olyan környezetbe helyezünk, ahol nem kapnak teret az új gondolkodásmód és rutinok használatára. Ezért kulcsfontosságú, hogy meghatározzuk vagy felülvizsgáljuk a vezetői működési modellt, hiszen ehhez viszonyítható az elvárt vezetői rutinok gyűjteménye.

  Miért érdemes a Develor vezető képzés megoldásait választani?

  Tréning eszköztárunk minden helyzetre megoldást nyújt

  A Develor vezető képzés palettáját úgy alakítottuk ki, hogy a modern üzleti körülmények minden felmerülő nehézségeire megoldást kínáljon. A komplex és bizonytalan világban való eligazodást segítő VUCA mindsetre építő tréningek mellett programok széles választékából állítjuk össze ügyfeleinkre szabott egyedi csomagjainkat.

  Home office és digitális kihívások

  A folyamatos technikai változások korát éljük: a sikeres vezetéshez pedig kulcsfontosságú, hogy alkalmazkodjunk a környezet változásaihoz. Digital mindset tréningjeink átadják azt a szemléletet, amely a digitális készségek fejlesztéséhez szükséges; home office együttműködési programjaink pedig segítenek abban, hogy a csapat koordinálása otthoni és irodai munkavégzés esetén is gördülékeny legyen.

  Fejlődés fókuszú szemlélet – growth mindset

  Az egy helyben toporgás és a rakétaszerű fejlődés között számos esetben a vezető attitűdje az egyetlen különbség. Jó hír, hogy ez néhány gyakorlat bevezetésével eredményesen megváltoztatható – a Develor vezetőképző tréningjei felkészítenek a fejlődésre.

  Motiváció és elköteleződés

  Bármekkora csapatot is irányít egy vezető, elengedhetetlen, hogy kollégái motiváltak és elkötelezettek legyenek a közös cél iránt. Ezt azonban sokszor akkor is nehéz elérni, ha a csapattagok a legjobb szándékkal, legjobb képességeiket bevetve állnak a feladatokhoz: elengedhetetlen tehát, hogy hatékonyan kommunikáljunk. Képzéseink segítenek, hogy a vezetők tisztában legyenek munkatársaik elkötelezettségi szintjével, és jól működő eszközökkel motiválják csapatukat.

  Vezetői tréning személyes vagy virtuális formában

  Szeretjük a személyes találkozás újító erejét és kötetlen hangulatát. Az utóbbi évek váratlan helyzetei miatt azonban ma már azt is tudjuk, hogyan teremtsük meg ezeket a kedvező feltételeket virtuálisan  is! Vezetőképző programjainknak ezért mindegyike megvalósítható személyesen, face-to-face és digitális formában is – így semmilyen körülmény nem állhat a fejlődés és tanulás útjába. Tréner csapatunk digitális gyakorlatai és tudása garancia arra, hogy bármelyik képzési módszert is választod, nem kell kompromisszumot kötnöd minőség tekintetében.

  Évtizedes tapasztalat, naprakész tudásanyag

  Első tréningünket 1992-ben tartottuk: azóta folyamatosan azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb minőségű, leghatékonyabb képzési programokat biztosítsuk ügyfeleinknek. 29 éves fennállásunk alatt nemcsak a magyar piac szereplőinek igényeit mértük fel alaposan, hanem 30 országban is értékes nemzetközi tapasztalatokat szereztünk.

  Ez azonban önmagában nem lenne elég a piaci kiválósághoz – jól tudják ezt szakértő kollégáink, akik napról napra frissen tartják tudásokat a globális trendek folyamatos követésével, valamint újabb és újabb jó gyakorlatok elsajátításával. A growth mindset, a fejlődés fókuszú szemlélet fontos számunkra – ezért nemcsak tanítjuk, hanem alkalmazzuk is.

  Vezető képzés, amely mérhető fejlődést hoz

  Küldetésünk, hogy ne csak pozitív benyomást keltsünk ügyfeleinkben, hanem kézzelfogható eredményeket is generáljunk számukra. Vezetőképző tréningjeink sikere a szavakban rejlik, de a számokban mutatkozik meg: a Kirkpatrick módszertanon alapuló DEVELOR X-Learning ™ megközelítést követve már a képzések tervezésekor az elérendő üzleti eredményt és KPI-t helyezi fókuszba. Mielőtt bármit is elkezdenénk, előtte részletesen egyeztetünk ügyfeleinkkel a kitűzendő célokról, hogy mind a folyamatok, mind az eredmények teljes mértékben egyedi szempontok alapján valósuljanak meg.

  A Jövő Vezetői Készségei megoldásaink

  Kérj tőlünk ajánlatot: testre szabott programokkal várunk!

  Beszéljük meg, hogy mi az ideális megoldás számodra! Add meg adataidat és hamarosan megkeresünk!