Bezárás
 Bezárás

DEVELOR Tanácsadó Zrt.

Mutasd az összes elérhetőséget!
Ismét indul a Strategic HR Skills!
Magazine  

Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
Keress szolgáltatásaink között!

Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
Fedezd fel tartalmainkat!
  Lépj kapcsolatba velünk!
A komplexitás kezelése és vezetés a VUCA világban

A vállalkozások egyre gyorsabban válnak egyre összetettebbé. Csak néhány vállalkozás maradt egyszerű felépítésű - ahol a helyzet stabil, és egyértelmű a kapcsolat az ok és okozat között. A legtöbb vállalat tevékenysége összetett, bonyolult, a számos kérdésre több jó válasz is létezik. Az idő haladtával egyre több szervezet és azok működése válik komplexé. Így az ok-okozati összefüggéseket csak utólag tudjuk levezetni, és nincsenek helyes válaszok.

A VUCA világhoz (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous) való alkalmazkodás nagy kihívást jelent ma minden felelős vezetőnek. A nagyobb szervezetek vezetése vagy komplex problémák megoldása, különösen folyamatosan változó környezetben fejlődő szemléletmódot (Growth Mindset) és a egy sor adaptív vezetői kompetenciát igényel.

Tapasztalat 1

A hozzáálláson sok múlik

Mi a fontosabb a vezetésben – a képességek vagy az attitűd? A vezetésfejlesztés fókuszának a technikákról a vezetői gondolkodásmód újrafogalmazására kell átállnia. Ez felkészíti a vezetőket arra, hogy hogyan kezeljék a komplexitást és a bizonytalanságot. A “Growth Mindset” az a gondolkodásmód, ami a kiindulópont – nemcsak a vezetők, hanem mindenki számára. Fejlődő szemléletmóddal az emberek megküzdenek a kihívásokkal, a kudarcot a növekedés ugródeszkájának tekintik, és ünneplik a közös sikereket.

A másik alappillér a bátorság: a képesség, hogy szembenézzünk a kockázatokkal és felelősséget vállaljunk cselekedeteinkért. A bátorság csak a pszichológiai biztonság környezetében létezhet, olyan vállalalati kultúrában, ahol az emberek nem félnek megszólalni és kérdéseket feltenni. Hogyan építhetnek a vezetők “Growth Mindset” alapú, biztonságot nyújtó környezetet? Úgy, hogy ha maguk is megfelelő attitűddel rendelkeznek és megteszik a szükséges lépéseket. Erre koncentrálunk vezetői programjainkban.

Tapasztalat 2

A jövő képességei

A ‘VUCA Prime Model’ arra szólítja fel a vezetőket, hogy összpontosítsanak a jövőkép, a megértés, az egyértelműség és az agilitás kiépítésére. Ezek segítenek megbirkózni a VUCA világ ijesztő és megbénító hatásaival, illetve leküzdeni azokat. A jövőbeli vezetői készségeket az összetett offline és online programok különböző módjaival fejlesztik.

A játékalapú tanulás döntő szerepet játszik, amikor felhívjuk a vezetők figyelmét azokra a területekre, amelyek ma és a jövőben számukra relevánsak. A VUCA kihívás és a Mission to Mars programok bevonják a résztvevőket, megtapasztalhatják a sürgető világ érzését.

Tapasztalat 3

Vezetési rutinok a fenntarthatóság érdekében

A megfelelő gondolkodásmód nyitottá teszi az embereket a változásokra, és választ ad arra, hogy „Miért kell változtatni?” Ezért kezdjük a képzési programokat attitűdformáló workshoppal. A második kérdés: „Hogyan viselkedjünk most?” Erre válaszolunk a releváns vezetői képességek strukturált fejlesztésével.

A legrosszabb, ami történhet, hogy motivált és képzett vezetőket olyan környezetbe helyezünk, ahol nem kapnak teret az új gondolkodásmód és rutinok használatára. Ezért kell meghatározni vagy felülvizsgálni a Vezetői működési modellt – az elvárt vezetői rutinjok gyűjteményét egy bizonyos vezetői csoport számára. Ez válaszol arra a vezetői kérdésre, hogy „Milyen gyakorlatokon keresztül vezetem a kollégáimat?”

A Jövő Vezetői Készségei megoldásaink

Segítségre van szükséged A Jövő Vezetői Készségei témában?

Beszéljük meg, hogy mi az ideális megoldás számodra! Add meg adataidat és hamarosan megkeresünk!