Hogyan működik a szenzoros életmód program?

Az életmód felmérési program 3 – 7 napig tart, megállapodástól függően. A mérési csomagban található a Bodyguard készülék, az elektródák és egy tevékenységnapló. A napló vezetése tetszőleges részletezettséggel történik, de a munkaidőt és az alvásidőt külön jelöljük benne. A résztvevő eldöntheti, hogy milyen részletességgel vezeti a naplóját a program alatt, de minél több információt jegyez le, annál gazdagabb önismereti tudással dolgozhatunk a kiértékeléskor. Fontos, hogy a mérési időszakba legalább 2 munkanap és legalább 2 éjszakai alvási szakasz is beleessen. A mérés alatt a résztevők zavartalanul végezhetik megszokott napi teendőiket, űzhetik kedvenc sportjukat. Különlegesen ajánlott a problémásnak tartott tevékenységek mérése mellet, hogy minél változatosabb programot állítsanak össze maguknak ezekre a napokra, hogy minél teljesebb képet kapjanak az életüket befolyásoló stresszes tényezőkről és a potenciális regenerálódási lehetőségekről.

1

Amint vége a mérési időszaknak, szakértő csapatunk elvégzi a kiértékelést. Ezt követően egy 2 órás visszajelző beszélgetés keretében áttekintjük a szervezet reakcióit és segítünk megfogalmazni a tanulságokat. Megvizsgáljuk, hogy

felsorolas-nyil Melyek a fő stressz faktorok a munka során?
felsorolas-nyil Milyen az alvás minősége?
felsorolas-nyil Hogyan lehet támogatni az aktív regenerációt?
felsorolas-nyil Miként alakul a fizikai és szellemi munkamennyiség?
felsorolas-nyil Mi a fizikai aktivitások mintázata?
felsorolas-nyil Az erőforrásaink egyensúlyban vannak-e?
felsorolas-nyil Melyek a feltöltődési időszakok a munka közben?

Ezen felül a részletes, 8 oldalas elemzést kap a résztvevő. Az elemzés után segítünk a továbblépési irányok megfogalmazásában. A megfogalmazott változásokat coachinggal támogatjuk.