X-Learning

xlearning-purple
„A tréning nem egy esemény, hanem egy folyamat” – a szervezetek egyre inkább felismerik a Brinkerhof tanulmányban leírt hatást: bármely humán fejlesztés hatékonysága nagyban függ attól, hogy mit teszünk a tréning előtt és azt követően. A Develor X-Learning koncepciója a tanulást mind időben, mind mélységben kiterjeszti.

 x-learning

A Develor kiemelt figyelmet és energiát fordít a kívánt viselkedésváltozás elérésére mind a tréningrésztvevők, mind a szervezet oldaláról. A hagyományos előkészítő interjúkon és online kérdőíveken kívül nagy hangsúlyt fektetünk az igények pontos felmérésére, valamint széles diagnosztikai eszköztárunk segítségével felmérjük a résztvevők viselkedésének jelenlegi szintjét. A fejlesztési cél és a célcsoport határozza meg, hogy melyik eszköz a legalkalmasabb a diagnosztikára. Ez az eszköz lehet akár a kompetencia teszttől kezdve a Titkos Vásárlói Programon (Mystery Shopping), shadowingon keresztül a 360°-os értékelés vagy Fejlesztési Központ (DC) is.

diagram

Egy összetett fejlesztési projekt megtervezése az üzleti célok, a befolyásolni kívánt üzleti mutató (KPI) megfogalmazásával kezdődik. Ez jelenti a fejlesztendő „kritikus viselkedés” meghatározásának alapját az elvárt eredmények elérése érdekében. A Develor szakemberei a világklasszis Kirkpatrick tervezési módszertant követik annak érdekében, hogy a kívánt szervezeti eredményt biztosítsuk.

A változásmenedzsment szerepe az, hogy igényt keltsünk a jelenlegi gyakorlat és rutin megváltoztatására. Így biztosítjuk, hogy a szervezet, a közvetlen vezetők, a peerek és más kulcspozícióban lévő munkatársak kedvezően és támogatóan viszonyuljanak az új, megváltozott viselkedéshez.

A tréninget követően a fejlesztett készségek alkalmazását támogató eszközöket, folyamatokat, rendszereket és tevékenységeket használunk annak érdekében, hogy a lelkes résztvevők továbbvigyék a motivációt és elkötelezettséget a megszokott munkanapokba. Monitoring rendszert építünk ki, amely azonnali és folyamatos visszajelzést nyújt mind a szervezet, mind a résztvevők számára a fejlődésről, hisz a változás egyik legfontosabb motorja maga a változás, a haladás érzése.

Az X-learning tudatos és strukturált alkalmazása garantálja, hogy a fejlesztési program hozzájárul az üzleti eredményekhez, valamint demonstrálja, hogy a tréning révén mérhető érték keletkezik a szervezet számára.

Ismerje meg az X-Learning koncepciót támogató DEVELOR EnterTraining alkalmazás előnyeit!