A Develor a tanulást emlékezetessé teszi

almafeju_header


Több, mint 21 éves tapasztalatunk alapján állíthatjuk, hogy ügyfeleink fejleszteni kívánt munkatársai általában alacsony elvárásokkal érkeznek a tréningekre. A tapasztalt résztvevők néha unalmas szükségszerűségként tekintenek  a tréningre, amelyen a munkatársak egy lényegében hasonló tantermi környezetben vesznek részt. Bár a nagyszerű elméleteket kiváló trénerek segítségével ismerhetik meg, a tréningen tanultak hamar elmosódnak az azt követő munkanapok problémáinak hatására.

A DEVELOR elkötelezetten törekszik a résztvevők elvársainak meghaladására, egyúttal hozzáállásuk, készségeik és viselkedésük együttes fejlesztésére fókuszál. A tapasztalati tanulási gyakorlatok,  izgalmas számítógépes szimulációk, coaching és nem hagyományos tanulási módszerek – amelyeket egyedülálló online felületünk támogat – megtörik a tréningek hagyományos ritmusát. Miközben a résztvevők csoportokban dolgoznak, valódi teszteket tölthetnek ki és valós idejű visszajelzéseket adhatnak vagy vállalásokat tehetnek a jövőre nézve. Ezek összessége egy erősen emlékezetes tanulási tapasztalatot eredményez.


A híres-hírhedt Brinkenhoff tanulmány azt bizonyítja, hogy a “hagyományos” tréningkörnyezet a résztvevők 85%-ánál nem eredményez fenntartható viselkedésváltozást a tréning  után. Ez azt jelenti, hogy  12 résztvevőből 10 hiába vesz részt különböző képzéseken. Ez a sokkoló tény valószínűleg elégedetlenné teszi egyaránt a vállalatvezetőket és a HR szakembereket is.change_manageable

A megoldás a DEVELOR forradalmi X-Learning koncepciója, amely időben és mélységében terjeszti ki a tanulás folyamatát. Mindezt alapos előkészítő munka előzi meg, melynek célja a résztvevők motiválása és olyan üzenetek átadása, mely felkészíti őket a tartós viselkedésváltozásra. Ennél is fontosabb, hogy a szokásosnál jóval nagyobb hangsúlyt helyezünk az újonnan megtanult készségek alkalmazásának támogatására a számtalan online és hagyományos eszköz, belső rendszer és folyamat segítségével. A résztvevők fejlődését a vezető és a tréner folyamatosan nyomon követheti, és ezt maga az egyén is meg tudja tenni, hiszen az előrehaladás érzése a leghatásosabb ösztönzőerő a változáshoz.

 

 


Számos vállalat állítja, hogy számára az ember a legfőbb érték. Amikor azonban a dolgok rosszabbra fordulnak, habozás nélkül a képzésre szánt költségvetést törlik el; ezáltal a pedig a saját humán tőkéjük fejlesztésének lehetőségét vonják meg, mert nem hisznek abban, hogy a munkatársak fejlesztése hozzájárul az eredményességhez. A vállalatok vezetésének és HR szakembereinek többsége megelégszik ezzel az ellentmondással.

results measueableA DEVELOR megkérdőjelezi ezt az álláspontot: hisszük, hogy a ténylegesen mérhető fejlesztési programok hozzájárulnak a pozitív üzleti eredményekhez. Határozottan bízunk abban, hogy minden tréningprogramunk és ahhoz kapcsolódó megoldásunk egyértelműen igazolja, hogyan és milyen mértékben járult hozzá az üzleti eredményekhez. A Develor Értéklánc módszertan a garancia arra, hogy ez így is fog történni.