Bezárás
 Bezárás

DEVELOR Tanácsadó Zrt.

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Magazine  

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!
    Lépj kapcsolatba velünk!
  A hibrid működés fejlődési lehetőség!

  A világjárvány arra kényszerített minket, hogy szakadjunk el a megszokott rutintól az élet számos területén: ez alól a munkahelyi környezet sem volt kivétel. A biztonságosabb munkavégzés érdekében ma sok vállalatnál dolgozik a munkatársak egy része irodában, a másik része pedig otthon.

  A hibrid munkavégzés biztosította rugalmasságot értékelik a munkatársak - ez pedig nemcsak elkötelezettségüket, hanem hatékonyságukat is növeli. A tudatos változásmenedzsment és a körültekintő felkészítés frissítően új gyakorlatokat hozhat a hibrid működés. Ehhez azonban új vezetési stílusra, új vezetési rutinokra van szükség. A Develor fejlesztési megközelítése szakértő csapatunk több évtizedes tapasztalataira épül: így alakult ki az a három pillér is, amelyekre a hibrid munkavégzés tréningeket alapozzuk.

  Tapasztalat 1

  Mindig a vállalati kultúra az első lépés

  Ahhoz, hogy a munkatársak sikerrel vegyék az átalakulást, kézzelfogható, új vállalati kultúra kell – amely egyszerre biztosítja a kohéziót otthon és az irodában. A sikeres váltás érdekében fontos, hogy alaposan feltérképezzük a jelenlegi vállalati kultúrát alkotó értékeket és normákat, az egész szervezet bevonásával.

  Ehhez elsősorban online kérdőíves felmérést javaslunk, amelyet Appreciative Inquiry interjúkkal és fókuszcsoportos megkérdezésekkel validálunk.

  Tapasztalat 2

  A sikeres hibrid munkavégzés sikeres kommunikációval kezdődik

  Legyen bármilyen sikeres és erős, minden szervezetnek megvan a saját Achilles-sarka – ez pedig általában a siló mentalitás. Mit is jelent ez? Az óriási tárolók példájával azt a fajta csőlátást illusztrálja a fogalom, amikor az egyes szervezeti csapatok külön egységként tekintenek magukra: megfelelő kommunikáció hiányában nem működnek együtt.

  Ez a fajta gondolkodás mindig óriási csorbát ejt a működés hatékonyságán. A hibrid munkavégzésre jellemző fizikai távolság pedig felerősíti a silószemléletet. Hogy ezt megelőzzük, bevonásra építő csoportkohéziós programokat alkalmazunk, amelyek fejlesztik a kommunikációt és az együttműködést.

  Tapasztalat 3

  A hatékony távmunka tanulható

  Motiválás, ellenőrzés és támogatás: ezek azok a kihívások, amelyekkel a vezetők a leggyakrabban találkoznak a hibrid munkavégzés során. Az eddigi gyakorlataikra nem számíthatnak, hiszen a hibrid működés mind részükről, mind a munkavállalók oldaláról teljesen új, speciális kompetenciákat igényel.

  A Develor tréningjeit úgy fejleszettük ki, hogy érezhetően megkönnyítsék az alkalmazkodást ehhez az új munkamódhoz.

  Hibrid munkavégzés a gyakorlatban: mit nyújtanak a Develor tréningjei?

  Ha hozzánk fordulsz, olyan hidakat építünk a csapatod számára, amelyek váratlan válsághelyzetek közepette is biztosítják az összeköttetést – mind az egyes kollégák, mind a szervezeti egységek között. Olyan stratégiát alakítunk ki, amellyel csapatod könnyedén veszi majd az átállással járó legnagyobb kihívásokat.

  Hatékonyság és együttműködés a virtuális térben

  Minél messzebb vagyunk egymástól, annál nehezebb hosszú távon együttműködnünk. Ezt nemcsak a hétköznapi logika, hanem kutatások is igazolják. Tréningjeink segítenek, hogy a home officeban dolgozó munkatársak elkötelezettségét ne csorbítsa a távolság, és hatékonyan folyjon a közös munka a virtuális térben is.

  Biztonságos munkavégzés

  Ahhoz, hogy vigyázzunk kollégáink egészségére, tudatos biztonsági lépésekre van szükség. Célzott tréningjeink segítségével mindezek könnyen beépíthetők a mindennapi gyakorlatba.

  Lelki állóképesség

  A világ tele van váratlan kockázatokkal és veszélyekkel – a világjárvány ezt sajnos mindannyiunknak bebizonyította. Szerencsére tanulással megszerezhetjük a reziliencia képességét.

  Megoldások hibrid működés támogatására

  Segítségre van szükséged Hibrid Munkavégzés témában?

  Beszéljük meg, hogy mi az ideális megoldás számodra! Add meg adataidat és hamarosan megkeresünk!