Bezárás
 Bezárás

DEVELOR Tanácsadó Zrt.

Mutasd az összes elérhetőséget!
Ismét indul a Strategic HR Skills!
Magazine  

Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
Keress szolgáltatásaink között!

Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
Fedezd fel tartalmainkat!
  Lépj kapcsolatba velünk!
A hibrid működés előnyei és kockázatai

A világjárvány által vezérelt átalakulással számos vállalat vezetett be hibrid működést - azaz a munkatársak egy része az irodában, míg mások otthonról dolgoznak. Ez az új működési modell nagyobb rugalmasságot biztosít a munkatársak számára, ez pedig magasabb elkötelezettséget és hatékonyságot ígér.

Az előnyök mellett jelentős kockázatot is jelent a hibrid működés. A hibrid csapatok és szervezetek működtetéséhez új típusú vezetési stílusra és új rutinokra van szükség. A megvalósítás fő sikertényezői a tudatos változásmenedzsment, valamint a vezetők és a munkatársak felkészítése az új helyzetre.

Tapasztalat 1

A vállalati kultúra az első

A vállalati kultúra, az értékek és a normák felülvizsgálata a logikus első lépése a hibrid átalakulási folyamatnak, hogy mérsékelni lehessen a két párhuzamosan létező kultúra és rutinok kockázatát. A kultúra jelenlegi fő összetevőinek áttekintéséhez az egész szervezetet be kell vonni. Jó kiindulópont az online kérdőíves felmérés, Appreciative Inquiry interjúkkal és fókuszcsoportos megkérdezéssel validálva.

A kultúraváltás azonban nem szavakkal, hanem tettekkel kezdődik. Az emberek nem változtatnak viselkedésükön csupán azzal, hogy beszélnek róla – meg kell tapasztalniuk a változást, hogy elhiggyék és érezzék is azt. Az új kultúra biztosítja a kohéziót és összetartozást, függetlenül attól, hogy a munkatársak távolról dolgoznak, vagy az irodában.

Tapasztalat 2

Az együttműködés mindig javítható

Az együttműködés és a kommunikáció általában a szervezetek Achilles-sarka. A terhek és kockázatok megsokszorozódnak a távoli és hibrid szervezeteknél. Akár komoly klikkesedést is okozhat, ha nincs tudatos erőfeszítés annak megakadályozására. Javítani kell a kommunikációt és az együttműködést a csapatokon belül és a szervezeti egységek között, mivel a siló gondolkodást erősítheti a hinrid működés.

A csapat kohéziós programok elengedhetetlenek az együttműködés megerősítéséhez, a Team Sociomapping nagyszerű eszköz a fontos csapatok kommunikációjának és együttműködésének felmérésére és fejlesztésére.

Tapasztalat 3

A remote munkavégzés tanulható

A hibrid működés speciális kompetenciákat igényel mind a vezetők, mind a munkavállalók részéről. Kollégáid az új munkamódhoz való alkalmazkodására online és offline tréningek egyaránt rendelkezésre állnak. A távoli munkavégzésben dolgozó munkatársak vezetésével és a hibrid csapatok vezetésével kapcsolatos tréningek megfelelő eszközöket kínálnak a vezetők fő kihívásaira a motiváció, az ellenőrzés és a támogatás terén.

A “Hatékony munkavégzés home office-ban” tréningsorozat minden olyan készséggel és technikával ellátja a kollégákat, amelyek növelhetik a személyes hatékonyságot távmunkában is.

Megoldások hibrid működés támogatására

Segítségre van szükséged Hibrid Munkavégzés témában?

Beszéljük meg, hogy mi az ideális megoldás számodra! Add meg adataidat és hamarosan megkeresünk!