Innovatív megoldás az operátori fluktuáció csökkentésére.


Az országossá vált munkaerőhiány még inkább felértékelte a termelésben dolgozó kollégák, az operátorok szerepét. A legtöbb termelő cég küzd az operátorok fluktuációjával és komoly erőfeszítéseket tesz a megtartásuk érdekében. Partnerünkkel, a HR szoftverfejlesztési szakértő Login Autonommal kifejlesztett közös szolgáltatásunk számos olyan megoldást tesz lehetővé, amely a korábbiakban nehézkes vagy rendkívül költséges volt.

Milyen kihívásokra kapok megoldást?

  • Termelésben dolgozók elégedettségének célzott mérése. Lehetőség van a munkatársi elégedettségre ható egyedi tényezők (munkahelyi körülmények, cafeteria elemek, étkező, stb.) gyors felmérésére, változások előkészítésre.
  • Munkatársi elkötelezettség komplex mérése. Az elégedettségi felmérések lehetővé teszik, hogy a lehető legjobban kielégítsük az operátorok higiéniás igényeit. A fluktuáció csökkentésében azonban nem csak erre van szükség, hanem a munkavállalói elkötelezettség növelésére is. A munkavállalói elkötelezettség növelése igazoltan nem csak a fluktuáció csökkenésére hat, de csökkenti a betegállományban töltött időt, növeli a termelékenységet és innovációs ötletek számát és minőségét. Megoldásunk lehetővé teszi az operátori körben az elkötelezettségi tényezők gyors és egyszerű megismerését.
  • Visszajelzés a közvetlen vezetők teljesítményéről. A sorvezetők, műszakvezetők, team leaderek, az operátorok közvetlen vezetői kiemelt hatással vannak az operátorok fluktuációja és elkötelezettségére. Ha jól bánnak az operátorokkal, akkor szívesen maradnak és dolgoznak elkötelezetten, ha rosszul végzik a vezetői feladataikat, az operátorok veszik a kalapjukat. Megoldásunk segítségével megtudhatja, hogy a termelésben dolgozó vezetőket milyen területen kell fejleszteni annak érdekében, hogy csökkenjen a fluktuáció és képesek legyenek növelni a munkatársi elkötelezettséget, azon keresztül számos üzleti mutatót.
  • Kik a véleményvezérek a cégünknél? Egy új stratégia vagy termék bevezetése esetén, nagyobb szervezeti változás, kompenzációs csomag változtatás esetén gyorsan kell egy irányba állítani a termelés egészét, hiszen a gyorsaság pénzt jelent, a változás elfogadtatásával töltött idő pedig kieső kapacitást. A változások elfogadtatásában komoly lehetőséget jelent, ha tudatában vagyunk, hogy az operátorok között kik a véleményvezérek, kikre hallgatnak a társaik. Felmérésünk segít az ő azonosításukban annak érdekében, hogy a véleményvezérek meggyőzésén keresztül gyorsabban és hatékonyabban tudjunk változtatásokat elfogadtatni.

Hogyan működik?

Érdeklődése esetén felvesszük Önnel a kapcsolatot és az igényeire szabott, egyedi ajánlatot adunk. A felmérés érdekében üzemi terminálokat telepítünk a termelési területre, olyan szoftvermegoldással, amivel az operátorok hangulat- és véleményfelmérése és azonnali kiértékelése 24 órában történhet. A felmérés eszköze mellé módszertant, elemzési és továbblépési, megoldási stratégiát dolgozunk ki az Önök számára.

Közösen kidolgozott módszertani- és szoftvermegoldásunkkal gyorsan, költséghatékonyan, testreszabottan lehet monitorozni az operátorok hangulatát, elégedettségét, a közérzetüket befolyásoló tényezőket vagy akár az elkötelezettségre ható tényezőket. A szoftver generálta kimutatásokból pedig a megfelelő további lépéseket lehet meghatározni.

Ha úgy gondolja, hogy az Önöknek is szüksége lenne segítségre az operátori fluktuáció csökkentésében és a munkatársi elkötelezettség növelésében, kérje személyre szabott ajánlatunkat adatai megadásával vagy keressen minket az info.hungary@develor.com e-mail címen!

Kérjük adja meg adatait, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!


Adataim megadásával kijelentem, hogy megértettem és elfogadom a Develor Általános szerződési feltételeit