Bezárás
 Bezárás

DEVELOR Tanácsadó Zrt.

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Magazine  

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!
    Lépj kapcsolatba velünk!

  A Develor Café – Innováció reggelire című programsorozat ismét teltházas szakmai eseménnyel folytatódott július 19-én. A Team Sociomapping (TSM) témára több, mint húsz üzleti és HR vezető volt kíváncsi és választ várt arra, hogyan használható ez az eszköz és módszertan a csapatok – akár mátrix működésbeli – kommunikációjának mennyiségi és minőségi fejlesztésére, „közös nyelv” kialakítására. Felvezetésként a résztvevők rövid kiscsoportos munka keretében a munkahelyi kommunikációs problémák következményeivel kapcsolatos tapasztalataikat osztották meg egymással. Riasztó kép állt össze az elbizonytalanodástól kezdve a hibáztató kultúra káros hatásain át, a romló egyéni és szervezeti teljesítményig.

  Ezután tanácsadónk bemutatta a TSM felmérést, amelyben a résztvevők válaszait a szoftver kiértékeli és látványos grafikai megjelenítéssel támogatja az értelmező műhely-munkát. A vizsgált csoport tagjai pontokként jelennek meg a különböző térképeken, amelyeken a kommunikációs viszonyokat és igényeket a távolsági különbségek és a színekkel ábrázolt magasságbeli eltérések hatásosan bemutatják. A Develor tapasztalatai szerint a térképen megjelenő csoport-viszonyok minden csoport-tagot intenzíven bevonnak és értelmezésre hívnak, ami a fejlesztő lépések iránti elköteleződést jelentősen elősegíti. Az esemény résztvevői egy csoportot szimulálva megtapasztalhatták az eszköz gyakorlati használatát és megismerték a térképek értelmezésének javasolt módját, folyamatát.

  A résztvevők visszajelezték, hogy „hatásos, gyakorlatias” eszközt ismertek meg, amely adott csoport „egészét átfogja”, „sok témát előhozhat” és segíti a hatékony, konstruktív feldolgozást és akciótervezést. Miközben a kommunikáció akut problémaként gyakran kerül az elkötelezettségi felmérések top helyeire, nehéz érdemi, gyakorlati fejlesztést alkalmazni ebben a témában. A TSM olyan fejlesztő eszközként vethető be, amely a csoporton belüli viszonyok konkrét problémáit segít közös értelmezéssel beazonosítani és a csoport-tagok igényei szerint fejlesztő akciókat tervezni. Néhányan már „látták lelki szemeik előtt” a célcsoport reakcióját, ahogyan a TSM térkép a kommunikációs problémákkal kapcsolatban „ellöki a kollégákat oda, ahonnan nincs visszaút”, és „lehet arról beszélni, min és miért változtassunk” a csapat sikeresebb működése érdekében.

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek