Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Virtuális tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Virtuális tréning

  Digital mindset

  Virtuális tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Fontos megértenünk, mi a coaching jelentése, hiszen maga a coaching a vállalati kultúrában kulcsszerepet játszik azzal, hogy segít az egyéni hatékonyság fejlesztésében. De vajon mi mindenben segíthet még a coaching ezen túl? Pozitívan hathat például a teljesítmény növekedésére, a konfliktusok kezelésére és hozzájárul ahhoz is, hogy a munkatársak motiváltabbak és elkötelezettebbek legyenek. Épp ezért a coaching nem luxus egy szervezet életében!

  A coaching jelentése

  A coaching esetében egy olyan szakmai partnerségről beszélünk, aminek  során a résztvevő egy coach segítségével  új ismereteket szerez, elmélyíti már meglévő tudását, fejleszti kreatív megközelítéseit, javítja munkavégzését és teljesítményét. Ez pedig nemcsak szakmai sikerekhez vezet, de sokszor a  magánélet minőségének javulásához is.

  A coaching folyamata során minden egyes alkalommal az ügyfél határozza meg a beszélgetés irányát, amit a coach figyelmesen hallgat. Ezt követően pedig segít a coachee-nek a megoldás felé vezető úton.

  Miben nyújt segítséget a coaching?

  • Személyes fejlődés: A coaching segít az ügyfélnek felfedezni és kiaknázni saját képességeit, erősségeit és lehetőségeit. A résztvevő a folyamat során jobban megismerheti önmagát, és fejlődhet azokon a területeken, ahol szükséges.
  • Célok elérés: A vezetői coaching célja lehet az is, hogy a résztvevő elérje a meghatározott szakmai céljait. A coach a folyamat elején segít kidolgozni ezeket a célokat, és eszközöket mutat azok eléréséhez.
  • Önismeret: Lehetőséget nyújt az önismeret mélyítésére és a személyes fejlődés útján való haladásra.
  • Teljesítmény növelés: Az üzleti vagy szakmai coaching mindig a teljesítmény javítását célozza meg. A szakember segít azokon a területeken fejlődni, ahol szükség van, így támogatja a hatékonyabb munkavégzést.
  • Konfliktuskezelés: A coaching jól alkalmazható a konfliktuskezelés elsajátítására, az asszertív kommunikáció fejlesztésére, így pedig az emberi kapcsolatok javítására is.

  A coaching jelentése és annak megértése kiemelten fontos.

   

  Félreértések a coaching jelentése kapcsán

  Sokan hiszik, hogy egy tréning elvégzésével minden probléma megoldódhat. Pedig önmagában ez még nem elég, és ez különösen igaz a coachinggal kapcsolatban is. Hiszen egy jó coach akkor lesz sikeres a szakmájában, ha elsajátítja a tréningen hallottakat és beépíti a mindennapi rutinba.

  A coaching folyamata

  Mivel minden ügyfél igénye és helyzete különböző, ezért természetesen a coaching folyamata is eltérő lehet. A Develor coaching folyamatai minden esetben személyre szabottak, ezért nálunk szinte nem létezik két egyforma megoldás. Általánosságban azonban bemutatjuk a folyamat lényegét.

  Az első találkozás – összhang és célok

  Az első találkozás során a coach és az ügyfél megismerkednek egymással, és közös nevezőre jutnak a megoldandó probléma tekintetében. Ebben a fázisban kiderül, hogy van-e megfelelő szakmai összhang, és hogy a coach képes-e segíteni az ügyfélnek. Részletezik az alapelveket és a coaching folyamat lebonyolításának módját.

  Jelen helyzet feltárása

  Az elérni kívánt cél felé vezető út első lépésében azonosítani kell azokat a gátló tényezőket és negatív gondolati mintákat, amelyek megakadályozzák az ügyfelet abban, hogy elérje a kitűzött célt. Gyakran már az ilyen felismerések önmagukban csökkentik a félelmeket, és könnyebbé teszik az akadályokat. Emellett a coach is kínál módszereket és eszközöket ezen akadályok leküzdésére.

  A megoldási lehetőségek

  Összegyűjtjük az összes potenciális megoldási lehetőséget. Ebben a folyamatban olykor még a kezdetben lehetetlennek tűnő alternatívákat is érdemes figyelembe venni, mivel kreatív módosításokkal ezek is megvalósíthatóvá válhatnak.

  A megoldás kidolgozása

  A felvázolt alternatívák közül fontos kiválasztani azt, ami mellett az ügyfél teljes elköteleződéssel tud továbbhaladni.

  A megvalósítás

  Ebben a szakaszban kiemelkedően fontos a folyamatos nyomon követés, valamint az, hogy a coach mindig támogassa-motiválja az ügyfelet, és segítse őt a felmerülő nehézségek leküzdésében.

  Ha Te is szeretnéd fejleszteni saját képességeidet, akkor keress minket bizalommal!

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!