Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Kinek javasoljuk?

  • Vezetők, Munkatársak

  Hány résztvevőnek?

  8 - 12 fő

  Mennyi ideig tart?

  2 nap

  Éld át a Vörös Bolygó betelepítésének kalandját képzésünkön, és indulj el az adaptív vezetés felé vezető utadon!

   

  Az állandó változás a kihívás

  A változékonyság, a bizonytalanság, a komplexitás és a többértelműség – az úgynevezett VUCA-világ – az a környezet, amelyben ma és a jövőben élünk és dolgozunk. A siker érdekében az egyéneknek, a csapatoknak és a szervezeteknek javítaniuk kell alkalmazkodóképességüket.

  Az Adaptív Vezetés a válasz

  Az adaptív vezető képes szembenézni a feladat, az erőforrások, a környezet, a csapat vagy a világ változékonyságával és változásával. Erre a hozzáállás, a tudás és a készségek egyedülálló keverékének birtokában képes.

  Küldetés a Marsra – Út az adaptív vezetéshez

  Játékalapú vezetői képzési programunk megnyitja a kaput az adaptív vezetői kompetenciák fejlesztéséhez a történetvezérelt, élményalapú tanulás segítségével, amely emlékezetes tréningélményt nyújt.

   

  Egyedülálló történetvezérelt képzés az adaptív vezetői készségek fejlesztésére

  A kétnapos tapasztalati tanulási program részeként a résztvevők

  • megértik a VUCA Prime fogalmát, mint a VUCA-környezetben való megfelelő megküzdési stratégiát,
  • áttekintést kapnak az adaptív vezető négy készségterületéről,
  • megtapasztalják az adaptív vezető alapvető készségeit: a jövőkép kommunikálása, konfliktuskezelés, megegyezés, csapatnormák és működési modell kialakítása, megoldások keresése és döntéshozatal,
  • megismerhetik a fordított szervezeti piramis előnyeit,
  • megtapasztalják és megértik a pszichológiai biztonság fontosságát egy csapatban és egy szervezetben.

  Töltsd le brossúránkat ide kattintva.

   

  A játékalapú vezetői képzés javítja a tanulás hatékonyságát

  1969-ben az emberiségnek volt egy olyan pillanata, amikor mindenki egy irányba nézett – Neil Armstrong a Holdra lépett, és megváltoztatta a világot. Akik átélték, emlékeznek rá.

  A következő ilyen mérföldkő a Mars-expedícióval vár ránk. Adaptív Vezetői Programunk ebből a törekvésből merít ihletet, és a Marsra település élményét hozza be a tréningterembe.

  A történetmesélés és a játékosítás révén növeljük a tanulásban való elkötelezettséget és elmélyülést. A gamifikáció emlékezetesebb tanulási pillanatokat teremt, és javítja az információk megtartását, ezáltal pozitív hozzáállást alakít ki a szükséges változásokhoz. Így jobb képzési eredményeket érhetsz el, és jobban megtérül a befektetésed.

   

  Értékteremtő vezetői tréning, bizonyított vezetőképzés

  • Aha! pillanatok
   Az aha pillanat a hirtelen felismerés vagy felfedezés pillanata. A célzott gyakorlatok a tudatosság pillanataihoz vezetnek, ahol az észérvek és az érzelmek összefonódnak, biztosítva a tudás jobb megmaradását.
  • Szemléletformálás
   Megnyitjuk a résztvevők elméjét arra a tényre, hogy az alkalmazkodásnak értéke van, például egy hiányzó készség vagy tudás hatásainak megvitatásával. Ha nem alakítunk ki nyitott hozzáállást a témához, akkor minden más információt félresöpör az „ez nem így működik…”
  • Tapasztalat útján megszerzett tudás
   Videó bemutatók, egyéni és csoportos tevékenységek, történetek, gamifikációs elemek… Mindezek arra szolgálnak, hogy az információt összekapcsolják az élménnyel. A fantáziátlan magyarázatoknak nincs helyük a Marson vagy a 21. századi képzésben.
  • 110%-os gyakorlati megközelítés
   A képzés kulcsfontosságú része a gyakorlás – például a hajózó személyzet tagjainak teljesítményének értékelése vagy két mérnök közötti konfliktus megoldása. A közvetlen gyakorlatokon kívül a résztvevők visszajelzést adnak egymásnak, így is gyakorolva ezt a felbecsülhetetlen értékű készséget.
  • A képzési programba illesztett digitális eszközök
   A képzés előtt, alatt és után számos digitális eszközt használunk – Genially, Kahoot, Mentimeter – a résztvevőknek még arra is lehetőségük van, hogy saját robotot programozzanak. Egy adaptív vezető számára a technológia mint a megoldás része természetes, és erre is felkészítjük őket.
  • Blended learning módszer
   Kihasználjuk a rendelkezésre álló lehetőségeket, hogy a tréninget a tantermen túlra is kiterjesszük. Például az előzetes képzési anyagok megosztásával csökkentjük az elmélet helyszíni tárgyalásának szükségességét, ugyanakkor segítjük a résztvevők ráhangolódását a tréningre.
  • Egyéni fejlesztés
   Mindannyiunknak más-más igényei vannak, és ezért más-más kulcsfontosságú tanulságokat vonhatunk le a képzésből. A „Reflexiós Tábla” – egy sablon a jegyzeteléshez és a reflexióhoz – támogatja az egyéneket abban, hogy strukturált módon összegyűjtsék és rögzítsék egyedi, személyes tapasztalataikat a tréningről.
  • Gamifikáció és történetvezéreltség
   Arra törekszünk, hogy hatékony, fejlesztő tréningélményt teremtsünk. Ez az út vezet a jobb megértéshez és a tudás nagyobb arányú alkalmazásához. A játékba való bevonódás elősegíti a tréningben való elmélyülést, valamint a kiegészítő készségek fejlesztését (együttműködés, kommunikáció, döntéshozatal stb.).

   

  Mit mondanak a résztvevők az Adaptív Vezetés tréningről?

  A Mars Küldetés egy olyan tréning, amely több szinten is tudást, de gyakorlati tapasztalatot is nyújtott számomra. Először is, maga a képzés olyan tartalmi perspektívát nyújt, amely a más képzésekből származó tudás- és technikafoszlányokat összefüggő vezetői szemléletté kapcsolja össze. A gyakorlatok és tevékenységek viszont azt a kényelmet nyújtják, amit a repülésszimulátorban való repülés nyújt. Ezt gazdagítja az egész csapat együttműködése. Kipróbálhatod a csapatmunka és a vezetés különböző technikáit, megfigyelheted azok hatását a gyakorlatban, interakcióba léphetsz a többi résztvevővel, azonnali visszajelzést kaphatsz, hogy mások cselekedeteiből is tanulhass. Számomra ez a képzés mindenképpen pozitív tanulási élmény volt, és nagy kíváncsiságot és vágyat ébresztett bennem a folytatásban való részvételre.

  Juraj Boledovič

  DXC Technology

  Régóta nem szórakoztam ennyire jól új dolgok és új ismeretek felfedezése közben. A Mars Küldetés érdekes új információkat biztosított számomra az emberi erőforrás gazdálkodásról, összefonódva a küldetéssel, a játékelemekkel és a feszültséggel. A kihívások és a tökéletes látványvilág egy percig sem hagyja unatkozni az embert. Köszönöm a Develor csapatának, hogy ilyen módon tudták előkészíteni és megvalósítani ezt a tréninget. Már nagyon várom a folytatást!

  Monika Kudrocová

  DXC Technology

   

  Szakértők

  Az Adaptív Vezetői Programot két, egymást folyamatosan kiegészítő tréner vezeti. Ez elengedhetetlen az irányított és egyben élményszerű tanuláshoz, valamint a programban rejtőző értékek maximális kinyeréséhez.

   

  A tanfolyam célkitűzései

  • Értsd meg az adaptív vezetés jelentését
  • Az adaptív vezető készségeinek értékelése az egyéni reflexiós tábla alapján
  • Tapasztald meg, hogyan lehet önszerveződő csapatokat építeni, irányítani és felhatalmazni őket
  • Tanuld meg, hogyan lehet erősíteni a csapatszellemet és a motivációt, amikor kihívásokkal és nehézségekkel kell szembenézni a bizonytalan és kiszámíthatatlan világban
  • Képes legyél bizonytalanságban és kétértelmű feladatokkal együtt is teljesíteni, és saját rugalmasságodat kiépíteni

   

  Témák

  • az adaptív vezetés fogalma és kompetenciamodellje
  • víziót szem előtt tartva dolgozni
  • csapatszerepek
  • konfliktuskezelés és csapatprotokoll
  • felhatalmazás és feladatmegosztás
  • visszajelzés és növekedés
  • a csapat konszenzusának elősegítése
  • távoli problémamegoldás
  • pszichológiai biztonság
  • döntéshozatal
  • csapatdinamika

   

  Célcsoport

  A tréning olyan vezetők és csapattagok számára alkalmas, akiknek szükségük van az adaptív, agilis vezetés szintjének fejlesztésére. Véleményünk szerint a mai szervezetek nagy része úgynevezett komplex környezetben működik, amelyre az Adaptív Vezetés tréning megfelelő választás.

  Tipikus résztvevők a nagy fluktuációval rendelkező szervezetek vezetői, olyan vezetők, akiknek agilis vagy hibrid csapatokat kell vezetniük.

   

  Logisztika

  Időtartam: 2 nap, 9:00 – 17:00 óra között

  Csoportlétszám: max. 12 fő

  A képzés helyszíne: megegyezés szerint

   

  Díjazás

  Ügyfeleink számára személyre szabott tartalmi és árajánlatokat készítünk. Ha többet szeretnél megtudni vagy árajánlatot kérnél a csapatodnak, vedd fel velünk a kapcsolatot.

   

  Gyakran ismételt kérdések

  Mennyi ideig tart a program?

  A személyes képzés keretében az Adaptív Vezetés: Mars Küldetés egy kétnapos tapasztalati tanulásra építő tréningprogram. Igyekszünk minden fejlesztési tevékenységünket a lehető legjobban az ügyfeleink igényeihez és a résztvevők képességeihez igazítani.

  Hová illik az adaptív vezetés és hová nem?

  Az adaptív vezetés mint koncepció a komplex környezetekre épül (lásd Cynefin keretrendszer). Ez azt jelenti, hogy olyan szervezetekben, részlegekben, csapatokban vagy projektekben alkalmas, amelyeket a bemenetek és kimenetek összetettsége, a többértelműség, valamint a feltételezhetően gyakori vagy nagy változások jellemeznek. Tipikus példák: hibrid csapatok nagyobb szervezetekben, amelyek feladata az értékteremtés közös erőforrások felhasználásával.

  Egyszerű környezetek esetében az adaptív vezetés nem ajánlott mindenre kiterjedő megoldásként. Azonban még az egyszerű környezetekben (pl. számviteli részleg) is előnyös lehet az adaptív vezetés olyan kiválasztott projektek esetében, amelyek megfelelnek a komplexitás jellemzőinek.

  Milyen szintű szakértelemre tesznek szert a résztvevők?

  A tréning elvégzése után a résztvevők tisztában lesznek azzal, hogy mit jelent az adaptív vezető szerepe, milyen készségekre van szükség, és miért fontosak ezek. Néhány készséget gyakorolni is fognak a tréning keretében.

  Tudatos összpontosítással képesek lesznek néhány készséget azonnal alkalmazni a gyakorlatban. A teljes kompetencia és a későbbi elsajátítás eléréséhez a fejlesztést folytatni kell – formálisan és/vagy informálisan. Készen állunk arra, hogy tanácsot adjunk az utánkövetés módszereire vonatkozóan és szívesen biztosítjuk ezen megerősítő, alkalmazás támogató tanulási eseményeket.

  A Mars Küldetés tréning fontos input az adaptív vezető témájához. Ez az első kezdeti lépés a teljes elsajátítás felé vezető úton.

  Mi a feltétele annak, hogy egy adaptív vezető sikeres legyen?

  A szervezeti vezetés támogatása rendkívül fontos az adaptív vezetéshez. Ha az adaptív vezetőnek továbbra is a merev hierarchikus és jelentési struktúra korlátai között kell működnie, nem valószínű, hogy működni fog. Ha úgy látod, hogy szervezeted még nem áll készen az adaptív vezetésre, javasoljuk, hogy kezdd el a közép- és felsővezetői szinten a változáshoz és az alkalmazkodóképességhez való hozzáállás kialakítását. Ebben attitűd fejlesztéssel, szemléletformálással kapcsolatos workshopokkal és előadásokkal tudunk segíteni neked, vedd fel velünk a kapcsolatot ennek érdekében.

  Segítségre van szükséged Adaptív Vezetés: Mars Küldetés témában?

  Beszéljük meg, hogy mi az ideális megoldás számodra! Add meg adataidat és hamarosan megkeresünk!

   Kapcsolódó megoldások