Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Virtuális tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Virtuális tréning

  Digital mindset

  Virtuális tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Virtuális tréning

  Growth mindset

  Virtuális tréning

  Vezetői Bátorság

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Kinek javasoljuk?

  • Minden munkavállalói szint számára

  Hány résztvevőnek?

  8 - 12

  Mennyi ideig tart?

  2 nap

  Hibrid működés
  • Személyes tréning
  • Virtuális tréning

  A reziliencia jelentése

  A pszichológiai reliziliencia fogalmát az 1970-es években kezdték el először használni a kutatók. A téma jelentős úttörői Emmy Werner és Ruth S. Smith amerikai fejlődéspszichológusok voltak, akik az elsők között alkották meg a fogalom definícióját. A reziliencia meghatározásuk szerint az a képesség, amely csökkenti a külső negatív ingerek hatását és a belső sérülékenységet.

  A rezilienciát gyakran nevezik rugalmasságnak is – nem véletlenül. Ez a készség ugyanis magában foglalja a különböző, akár váratlan helyzetekhez való alkalmazkodást, valamint egyfajta mentális védekezőképességet. Aki reziliens, gyorsabban megbirkózik a nehezebb szituációkkal is, a szerzett tapasztalatokat pedig fel tudja használni a következő hasonló helyzetben.

  Miért szükséges a lelki állóképesség a munkahelyen?

  Bármilyen munkakörben és munkavállalói szinten vagyunk, a mindennapos stressz életünk része, amelyet kezelnünk kell. Napról napra újabb és újabb kihívásokkal találjuk szembe magunkat – ráadásul a 21. században a kiszámíthatatlanság is megnehezíti a dolgunkat.

  Napjaink helyzetét leginkább a VUCA-világ fogalmával jellemezhetjük. Maga a kifejezés az angol volatility (változékonyság), uncertainty (bizonytalanság), complexity (összetettség) és ambiguity (többértelműség) kifejezések kezdőbetűiből áll: jól kifejezi azt a környezetet, amelyben a mai vezetőknek és munkavállalóknak helyt kell állniuk. A folyamatos válsághelyzetek közepette a szakmai felkészültség már nem elég – az is elengedhetetlen, hogy megfelelő lelki állóképességgel rendelkezzünk. A reziliencia tréning lehetővé teszi, hogy bármilyen helyzetben magabiztosan hozzunk döntéseket.

  Reziliencia tréning: tedd ellenállóvá csapatodat!

  Miben segít a reziliencia tréning?

  A lelki állóképesség fejlesztése út a hatékonyabb válságkezelés és a jobb teljesítmény felé. A Develor reziliencia tréning programjának résztvevői elsajátítják a lelki rugalmassághoz szükséges faktorokat, megtanulják felismerni azok hiányát, és azt is, hogyan fejleszthetik szemléletmódjukat a mindennapokban. Ezek a képességek a munkavállalókat és a döntéshozókat egyaránt felvértezik a válsághelyzetek kihívásaival szemben.

  Képességek, amelyeket megtanítunk

  A tréning során a résztvevők megtanulják, hogyan ismerhetik fel a reziliencia összetevőinek hiányát. Elsajátítanak különböző megoldási stratégiákat is, amelyeket a gyakorlatban is tudnak majd alkalmazni. A tréning része a mindennapos konfliktushelyzetek felismerése és megfelelő kezelése is.

  A reziliencia tréning témái

  A reziliencia fejlesztése felé az első lépés, hogy megismerjük a lelki állóképesség összetevőit. Így könnyen megérthetjük, hogyan befolyásolja a reziliencia (vagy annak hiánya) válságkezelési stratégiáinkat, és ebből adódó teljesítményünket. A reziliencia tréning résztvevői gyakorlati útmutatást kapnak az összetevők (más néven faktorok) fejlesztéséhez és mindennapos alkalmazásához.

  A tréning témái vázlatosan a következők:

  • Önismereti teszt

  • A reziliencia fogalma és fontossága

  • A 7 védőfaktor rendszere

   A faktorok hiányának felismerése

  • Megoldási stratégiák

  • Lelki állóképesség-fejlesztő gyakorlatok

  • Egyéni akcióterv

  • Önfejlesztő otthoni feladatok

  Ezért érdemes a Develort választani

  A Develor szakértői széleskörű hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, a tréneri gyakorlat mellett az üzlet és a vezetés terén. Egyik legnagyobb erősségünknek tartjuk, hogy ügyfeleink nyelvén beszélünk, és mindenkinek cégre szabott megoldást kínálunk. Jól tudjuk, hogy minden megoldás egyedi eszközökkel működik – ahogy azt is, hogy megfelelő eredményeket csak hosszú távú megoldásoktól várhatunk. Ezért követjük a fenntartható tudás vezérelvét 29 éves fennállásunk kezdete óta. Az általunk alkalmazott reziliencia tréning gyakorlatok tartósan működő eszközöket adnak a résztvevők kezébe, amelyeket könnyen alkalmazhatnak a mindennapok során.

  Tedd meg a következő lépést a vállalat fejlődéséhez: kérd a Develor ajánlatát!

  Segítségre van szükséged Reziliencia témában?

  Beszéljük meg, hogy mi az ideális megoldás számodra! Add meg adataidat és hamarosan megkeresünk!

   Kapcsolódó megoldások