Bezárás
 Bezárás

DEVELOR Tanácsadó Zrt.

Mutasd az összes elérhetőséget!
Ismét indul a Strategic HR Skills!
Magazine  

Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

 • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
Keress szolgáltatásaink között!

Forrásaink közt található

 • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
Fedezd fel tartalmainkat!
  Lépj kapcsolatba velünk!

A Sony regionális vezető utánpótlás programja
Egy vezetői akadémia mérhető eredményei

CS-sony

Az üzleti kihívás

A Sony közép- és délkelet-európiai régiójának első- és másodvonalbeli vezetői általában véve fiatal, nyitott, aktív és a szükséges szakmai tapasztalattal bíró menedzserek voltak. Ugyanakkor kevés tapasztalattal és eltérő elméleti háttérrel bírtak a munkatársaik vezetésében. A középvezetőknek ezidáig nem volt lehetőségük strukturált és átfogó vezetői készségfejlesztő programban való részvételre, ugyanakkor a velük szemben támasztott elvárások is jelentősen megváltoztak az utóbbi időben. A program résztvevői munkájuk során nem voltak napi kapcsolatban egymással, a régió több országában (Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Bulgária, Görögország) dolgoztak.

A vállalat növelni és fejleszteni akarta a fiatal és lelkes első vonalbeli, valamint középvezetői csapat alapvető vezetői készségeit, továbbá szorosabbra fűzni a vállalaton belüli együttműködést a közép- és délkelet-európiai régióban. Ehhez keresett partnert, aki magas szinten tud kezelni egy komplex nemzetközi fejlesztési programot és professzionálisan tudja ezt kivitelezni.

“Amikor 3 évvel ezelőtt partnert kerestünk vezetőink képességeinek fejlesztésére, az alábbi követelményeket támasztottuk a leendő szolgáltatóval szemben:

 • legyen képes a különböző országokban magas szinten kivitelezni a programot
 • rugalmasan és az üzleti érdekeinket figyelembe véve tudjon együttműködni annak érdekében, hogy valós fejlődést érjünk el egyszerű tréning program helyett.
 • biztosítsa, hogy a program tartalma és annak kivitelezése a vállalati kultúránk figyelembe vételével és folyamatainkra szabott módon történjen.”

[one_half]


Vadász Imre

Regional HR-Director,
Sony Ltd, Central-South Europe

[/one_half]
[one_half_last][blockquote3]“Örömmel dolgozunk a Develorral, mivel teljes mértékben megfelelnek az általunk támasztott követelményeknek, és ami még fontosabb, etikus üzleti partnernek bizonyultak, akik ügyfeleikkel hosszú távú, bizalomteljes kapcsolatra törekednek.”[/blockquote3][/one_half_last]

Az eredmény

Az eredmény kétségtelenül egyedülálló és kiemelkedő. A csapat fejlődést ért el minden mérhető kompetencia tekintetében.
[one_half]

A program a résztvevők, a menedzserek és a Sony HR szakembereinek legnagyobb megelégedésével zárult. Az első sikeres program után 2012-ben új fejlesztést indítottunk. „ A projekt hatalmas kihívást jelentett a résztvevők különféle tanulási módszerei, fejlődési céljai, valamint kulturális különbözőségei miatt. Az Insights Discovery segített bennünket abban, hogy megértsük a résztvevők preferenciáit. A trénereknek sikerült olyan programot összeállítaniuk, amely a magas elvárások kielégítése mellett a személyes igényeket is figyelembe vette.” ismertette Szerémi Adrienn a Develor Projekt Menedzsere.

A vezetői akadémia lezárásaként egy hatékonysági kiértékelő program került megtartásra, ami lehetővé tette a fejlesztési program eredményeinek kiértékelését. Az értékelés az alábbi részekből állt:

 • ismereti teszt
 • a résztvevők prezentációja
 • a 360 fokos visszamérés

[/one_half]
[one_half_last]

[blockquote3]“2009 óta dolgozunk együtt a Develorral a vezetői utánpótlást fejlesztő programokon. Miután az első programot sikerként könyveltük el és kitűnő üzleti befektetésnek bizonyult, 2012-ben elindítottuk a második csoportot.”[/blockquote3]

Tények és adatok

 • Résztvevők 8 vállalattól
 • 8 modul 1,5 év alatt
 • 6 tréner részvétele 4 országból

[/one_half_last]
CS-sony2
 

Amennyiben további részletekre kíváncsi, lépjen velünk kapcsolatba: info@develor.com

 

Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!