Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Ismerd meg, hogy a blended learning mely elemei állnak rendelkezésedre, és milyen kihívások adódhatnak a modern, komplex tanulási lehetőségekből!

  A folyamatos technológiai fejlődéssel a tanulás helyszíne olyan dimenzióvá vált, amelyet a vállalati fejlesztési projektekben mindenképpen figyelembe kell venni. „Személyesen kell megrendeznem ezt a képzést a munkatársaim számára, vagy az online verzió jobban működik?” A döntés meghozatalakor több szempontot is figyelembe kell venni – a résztvevők kényelme ezek közül csak az egyik.

  A DEVELOR Blended Learning koncepciója olyan tanulóközpontú megközelítés, amely révén hatásos tanulási tapasztalatokat nyújtunk a tanulás helyének és idejének tudatos keverésével. Kombináljuk a tapasztalt oktatók, trénerek előnyeit a technológiai fejlődés kínálta lehetőségekkel.

   

  A tanulás ideje – ez lehet a blended learning egyik fontos előnye.

   

  A hagyományos online-offline differenciálás mellett megkülönböztetjük a program elemeit egy második dimenzió mentén: a tanulás ideje alapján. Mit jelent a tanulás ideje? Két lehetőséget különböztetünk meg: hogy a résztvevők egy csoportja egy képzési alkalommal egyidejűleg tanul-e egy tréner vagy facilitátor vezetésével, vagy bármikor hozzáférhetnek-e a tanaanyaghoz, eszközökhöz, szimulációkhoz, és bármikor gyakorolhatnak, fejleszthetik képességeiket, ami számukra függetlenül működik a tréner támogatása nélkül is. Előbbit – a tréner az egész csoport tanulását vezette egyszerre – szinkron tanulásnak nevezzük. Ez utóbbi – egyéni, időtől független tanulási lehetőség aszinkron tanulás néven ismert.

   

  Szinkron tanulás – amikor mindannyian egyszerre tanulunk

   

  A szinkron tanulási elemek példái valószínűleg könnyebben megtalálhatók. Ide tartoznak a klasszikus, tantermi tanfolyamok, workshopok, gyakorlatok, egyéni vagy csoportos coaching foglalkozások, vagy játékalapú tantermi és szabadtéri foglalkozások a trénerekkel. Ezenfelül ezen alkalmak online társai is ide tartoznak. Virtuális tréningek, webes szemináriumok, online coaching vagy akár online játékalapú képzések tipikus példái a szinkron tanulásnak.

   

  Aszinkron tanulás – A tanulás ideje rugalmas

   

  Legtöbben valószínűleg már hallottunk az online aszinkron elemekről. Valójában az internetnek és más modern digitális technológiáknak köszönhetően bővül az online aszinkron elemek köre. Az e-tananyagok, a microlearning, az üzleti szimulációk vagy az online teljesítménytámogató eszközök csak néhány példa az eszközök széles köréből, amelyeket a DEVELOR-nál használunk és kínálunk ügyfeleinknek.

  Ugyanakkor léteznek offline aszinkron elemek is, csak sokszor nem is vagyunk tisztában azzal, hogy ahogyan tanulunk, valójában aszinkron tanulás. A DEVELOR portfóliója bővelkedik ezekben az elemekben is. A tréningek közötti egyéni, páros vagy csoportos feladatok, írásbeli összefoglalók, emlékeztetők, tippek és trükkök, javaslatok olvasásra vagy videó nézésre, nyomtatható ellenőrzőlisták, szkriptek vagy sablonok azok, amelyeket a fejlesztési megoldásainkban leggyakrabban használunk.

   

  Korlátlan lehetőségek a blended learning által – áldás vagy átok?

   

  Egyrészt az, hogy rengeteg kiváló eszköz áll rendelkezésre, önmagában megnyugtató. Mi lehet jobb annál, mint hogy rengeteg lehetőség áll rendelkezésére az egyedi program elkészítéséhez a munkavállalóid számára? Ennek köszönhetően nagyobb az esély a tanulási és fejlesztési szakemberek számára, hogy a célcsoport számára a legmegfelelőbb kombinációt válasszák.

  Másrészt a Blended Learning elemek puszta mennyisége – aszinkron és szinkron, személyesen és online – nagy kihívást jelent. A lehetőségekben való eligazodáshoz a rendelkezésre álló eszközök és módszerek alapos ismerete, tudatos tervezés, valamint a vállalat és a célcsoport igényeinek és lehetőségeinek pontos ismerete szükséges.

  Ezért, ha még nem ismered vagy érzed magad komfortosan az úgynevezett “blended learning journey” tervezésében, akkor érdemes külső szakértőt bevonni.

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek