Bezárás
 Bezárás

DEVELOR Tanácsadó Zrt.

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Magazine  

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!
    Lépj kapcsolatba velünk!

  A csapatszellem és az összetartozás érzésének elvesztése gyakran előfordul azokban a csapatokban, amelyek sok időt töltenek egymástól távol. Ha hasonló helyzetben vagy, hasznosnak találhatod alábbi tippjeinket.

  A vezető figyelmet fordít a csapatszellem megtörésére és az összetartozás érzésének elvesztésére

  A második kihívásban, amelyhez ezen az oldalon csatlakozhatsz, Tomi, az Időutazó Vezetőnk a csapatszellem eltűnésével, gyengülésével küzd. Arról beszél, hogy a csapata „robotikussá vált, viccek és egymás iránti érdeklődés nélkül” élik a mindennapokat. Ezek és néhány más tünet is arra mutat, hogy a probléma nem más, mint az összetartozás hiánya.

  Amikor a csapatszellemmel és az összetartozással foglalkozunk, a legegyszerűbb, legegyértelműbb lépések segíthetnek

  Az Időutazó Vezető esettanulmányának áttekintése után elemezzük a helyzetet. Bár egyes pontok nyilvánvalónak tűnhetnek, sok vezető nem veszi azokat figyelembe. Ha vezetőként hasonló helyzetben találod magad – vagy HR-es pozícióból támogatsz egy ilyen csapatot – ne becsüld alá az egyszerű megoldások erejét!

  Égető kérdés: A csapathoz tartozás hiánya

  A csapat különböző tüneteket mutat, amelyek ugyanarra a problémára utalnak – elvesztették azt a megfoghatatlan érzést, amely a csapatot csapattá teszi, az összetartozást. A csapattagok azt mondják, hogy nem tudják, mi történik a többiekkel. Azok az emberek, akik korábban viccelődtek és a hangulatfelelősök voltak, már nem viccelődnek. Mindenki robotikusan végzi a munkáját, de már nem érzik magukat csapatnak. A bűnös a háttérben – az interakció hiánya, amelyet a távmunka elhúzódó időtartama és a közös élmények hiánya okoz.

  Vezetői ajánlás: Segíts az embereknek újra közelebb kerülni egymáshoz

  A vezetőnek tudatos erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy újraszabályozza vagy javítsa a kommunikáció áramlását. Ezután szenteljen több időt az informális interakciókra, mozdítsa elő a hálát, és használja ki a rendelkezésére álló csapatépítési lehetőségeket.

   

  Ajánlás a HR számára: Vezető támogatása a csapatépítésben és a beilleszkedésben hibrid munkavégzésben vagy távmunkában

  Ebben az esetben a HR ismét fontos szerepet játszhat. Beszélj a vezetővel és a csapattal, hogy felmérd a helyzetet. Szükség esetén fontold meg valamilyen diagnosztikai eszköz igénybevételét a nehezebb helyzetekben (pl. sociomapping). Legyél tisztában azzal is, hogy a vezetőknek esetleg nincs kapacitásuk a csapatépítő tevékenység keresésére vagy megszervezésére – a rendelkezésre álló online és offline lehetőségek alapos áttekintése vagy egy igény szerinti megoldás beszerzése sokat segíthet.

  Ötlethiány, ellenvélemények és kérdések hiánya?

  A vezetők harmadik kihívása, amelyet az Időutazó Vezető sorozatban fogunk megvitatni, olyan problémákkal foglalkozik majd, mint:

  • az emberek nem osztják meg a véleményüket,
  • az emberek ellenkezés nélkül elfogadják a vezető véleményét,
  • senki sem kezdeményez,
  • és még több érdekesség.

  Csatlakozz Tomihoz, az Időutazó Vezetőhöz, mi pedig a kihívást és annak esettanulmány feldolgozását megosztjuk veled e-mailben!

  Ha jelenleg hasonló kihívásokkal szembesülsz, jelezd nekünk az oldalon található kapcsolati űrlap segítségével!

  A csapatszellem és az összetartozás fejlesztésére vonatkozó tippek letöltése

  Hagyd meg az e-mail címed alább - ezzel automatikusan csatlakozol az Időutazó Vezető levelezőlistájáhozhoz, és letöltheted a további tippjeinket tartalmazó fájlt.