Bezárás
 Bezárás

DEVELOR Tanácsadó Zrt.

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Magazine  

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!
    Lépj kapcsolatba velünk!

  Bár a gazdasági válságra adott egyik első reakcióként a cégek a munkatársak és a vezetők képzésére szánt forrásokat kurtították meg. A 2012-es trendfordulót követően, 2014-ben tovább folytatódott a tréningek térnyerése és ismételten nőttek a tréningköltések. A növekedéshez hozzájárult, hogy az elmúlt években, a humán tőke fejlesztésére Európai Uniós forrás is rendelkezése állt. Ez a forrás átlagosan 10%-ban járult hozzá a tréningpiaci költésekhez.

  A Tréning Kerekasztal Egyesület évről évre felmérést készít a tréningpiac trendjeiről. Az egyesület 10 cége a 10 milliárd forintosra becsült hazai tréningpiac harmadát képviseli.

  Tréningeket 2014-ben legnagyobb számban termelőcégek, szolgáltatók és kereskedelmi cégek vettek igénybe. A korábbiakkal ellentétben, sokkal kisebb mértékben szerepeltek a megrendelők között bankok, biztosítók és közszolgáltatók. A gazdaság általános helyzetét leképezve a termelőcégek képviselték a legnagyobb növekedést a megrendelések terén. A korábbi évhez viszonyítva nőtt a vezetőképző programok száma, többet költöttek a cégek szervezetfejlesztésre, valamelyest csökkent viszont az ügyfélszolgálat fejlesztésére fordított forrás.

  A megrendelők elismerik a Tréning Kerekasztal tagjai által képviselt minőséget és világszintű know-how-t, és ezt 2014-ben magasabb átlagárral díjazták.

  Az elmúlt években a Tréning Kerekasztal tagjai különbözőképpen reagáltak a piaci és szakmai kihívásokra, de valamennyi tagvállalat fejlesztésének középpontjában a szolgáltatási paletta fejlesztése és bővítése állt. Közös fejlesztési irányként jelent meg a tanult készségek alkalmazásának támogatása, a tréning módszer integrálása diagnosztikával, egyéni és csoportos coachinggal.

  A fejlesztés másik iránya, hogy Magyarország vezetői tréningcégei közül többen is külföldi piacokra léptek ki, bővítették nemzetközi szerepvállalásukat. Az egyesület cégeinek bevételei között már átlagosan 7%-kot tesz ki a külföldön végrehajtott projektek díja.

  Az egyesület cégei optimisták, további bővülést, növekedést várunk az idei évben. Reméljük, hogy egyre többen ismerik fel, hogy csak olyan minőségi szolgáltatással ér el eredményt a humán tőke fejlesztése, melyet a Tréning Kerekasztal tagjai is képviselnek.” – nyilatkozta Szabó Csaba az egyesület ügyvezetője.

  A Tréning Kerekasztal Egyesület 1997-ben a tréningszolgáltatások társadalmi elismerése és hasznosulásának elősegítése érdekében jött létre. A Tréning Kerekasztal tagjai közös etikai és szakmai normákat vállalnak munkájuk során.

  A Tréning Kerekasztal tagjai: Ad Sidera, Concordia, Develor, Emtrek, Flow Csoport, GROW Csoport, ICG Integrated Consulting, Sämling, SKULL, TMI

  További információ
  Szabó Csaba ügyvezető
  Tréning Kerekasztal Egyesület
  csaba.szabo@develor.com
  Tel: +36 30 9316 228
  www.treningkerekasztal.hu

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek