Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Virtuális tréning

  Digital mindset

  Virtuális tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Virtuális tréning

  Growth mindset

  Virtuális tréning

  Vezetői Bátorság

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Termelési hatékonyságnövelés
  Hússzoros megtérülés

  vamosgep2

  Köztudott, hogy a versenyképességhez nem elég magas minőségű termékeket előállítani, kritikusan fontos, hogy a vevők elvárásaihoz rugalmasan tudjon alkalmazkodni a vállalat, ugyanakkor költségeit is a lehető legalacsonyabb szinten tartsa. A minőség-rugalmasság-hatékonyság hármasa kihívást jelent minden cég számára, így volt ez a Debrecen mellett működő Vámosgép Kft. esetében is. A vállalat alapos mérlegelés után a Develort választotta partneréül a három kulcstényező együttes fejlesztésére.

   

  A piaci helyzet

  A VÁMOSGÉP Kft. közel két évtizede gyárt különböző mezőgazdasági eszközöket, 2010-ben másodvonalbeli JOHN DEERE beszállító lett. A JOHN DEERE az ellátási láncában résztvevő összes partnerének kötelezővé tette a LEAN management elveken alapuló termelésfejlesztést, ennek keretében a saját beszállító-fejlesztő csapata megvizsgálta a VÁMOSGÉP Kft. termelési és logisztikai rendszerét. Az átvizsgálás során hét szakmai területet azonosított, amelyek fejlesztése indokolt.

  A teljesség igénye nélkül az alábbi fejlesztési területeket határozták meg:

  • Termelés programozás
  • Anyagáramlás
  • Logisztika
  • Információáramlás
  • Minőségfejlesztés
  • Munkakörnyezet, munkabiztonság fejlesztése
  • Karbantartás

   

  Miért a Develor?

  A fejlesztési pontok beazonosítását követően a Develor debreceni ügyféltalálkozóján találkozott a Vámosgép és cégünk. Az ezt követő személyes tárgyalások során hamar fény derült rá, hogy a Vámosgép vezetői és a Develor szakemberei közös nyelvet beszélnek, szakértőink felkészültsége, tapasztalataik meggyőzőek voltak. A tanácsadó partner kiválasztásakor kulcsfontosságú szempont volt, hogy egy partner bevonásával egységben komplex összefüggő egységként történjenek a fejlesztések.

   [one_half]

  vamosgep_NemethBela
  Németh Béla

  Ügyvezető igazgató
  Vámosgép Kft.

  [/one_half]
  [one_half_last][blockquote3]„Olyan tanácsadót kerestünk aki termelésünket, ellátási láncunkat és a szervezetünk működését egységben képes fejleszteni, hogy megfeleljünk a John Deere szigorú elvárásainak.”[/blockquote3][/one_half_last]

   

  A helyzetvizsgálat során alapos elemzés alá kerültek a vállalat tevékenységei, folyamatai, felhasznált erőforrásai és működési környezete is. Az elemzés eredményeként elkészült helyzetvizsgálati jelentés pontosan és részletesen bemutatta a VÁMOSGÉP aktuális tevékenységi és irányítási folyamatait, valamint az aktuális működés erősségeit, gyengeségeit és kockázatait. A DEVELOR által feltárt fejlesztési lehetőségek visszaigazolták a JOHN DEERE szakemberei által meghatározott problémákat.

  A helyzetvizsgálati jelentésből kiindulva tanácsadóink elkészítették a cég fejlesztési koncepcióját, amit a belső bemutatást és elfogadást követően a JOHN DEERE szakemberei is változtatás nélkül támogattak.

   

  A fejlesztés eredménye: 150 000 000 Ft megtakarítás

   
  [one_half]

  • A fejlesztés elsődleges célját maximálisan sikerült elérni, a VÁMOSGÉP a projekt során bevezetett hatékonysági változtatásokkal teljeskörűen megfelelt a JOHN DEERE legszigorúbb elvárásainak is.
  • A célkitűzéseket jelentősen meghaladva nagymértékű hatékonyságnövekedést is elértünk, ami kiegészült egy a korábbinál jóval gazdaságosabb működéssel.
  • Szabályozottabbá vált az anyagáramlás. Láthatóvá és átláthatóvá váltak a munkafolyamatok. Rendezettebb lett az üzemi terület. A készletekben lekötött tőke 210 millió forintról 100 millió forintra csökkent.
  • A projektre szánt befektetés sokszorosan térült meg már rövidtávon is, éves szinten 150 millió forint megtakarítást eredményezett a jelentős hatékonyságnövelésen keresztül.

  [/one_half]
  [one_half_last]

  [blockquote3]“A fejlesztés elején szkeptikusak voltunk, milyen újdonságot tud egy tanácsadó mondani saját cégünkről és iparágunkról.”[/blockquote3]

  [blockquote3]“A fejlesztésbe befektetett összeg eddig, már néhány hónap alatt nyolcszorosan térült meg, éves szinten meghaladja majd a hússzorosát is!”[/blockquote3]
  [/one_half_last]

   

  vamosgep4

   

  Amennyiben kíváncsi a fejlesztés részleteire , lépjen velünk kapcsolatba: info@develor.com

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!