Bezárás
 Bezárás

DEVELOR Tanácsadó Zrt.

Mutasd az összes elérhetőséget!
Ismét indul a Strategic HR Skills!
Magazine  

Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

 • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
Keress szolgáltatásaink között!

Forrásaink közt található

 • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
Fedezd fel tartalmainkat!
  Lépj kapcsolatba velünk!

Termelési hatékonyságnövelés
Hússzoros megtérülés

vamosgep2

Köztudott, hogy a versenyképességhez nem elég magas minőségű termékeket előállítani, kritikusan fontos, hogy a vevők elvárásaihoz rugalmasan tudjon alkalmazkodni a vállalat, ugyanakkor költségeit is a lehető legalacsonyabb szinten tartsa. A minőség-rugalmasság-hatékonyság hármasa kihívást jelent minden cég számára, így volt ez a Debrecen mellett működő Vámosgép Kft. esetében is. A vállalat alapos mérlegelés után a Develort választotta partneréül a három kulcstényező együttes fejlesztésére.

 

A piaci helyzet

A VÁMOSGÉP Kft. közel két évtizede gyárt különböző mezőgazdasági eszközöket, 2010-ben másodvonalbeli JOHN DEERE beszállító lett. A JOHN DEERE az ellátási láncában résztvevő összes partnerének kötelezővé tette a LEAN management elveken alapuló termelésfejlesztést, ennek keretében a saját beszállító-fejlesztő csapata megvizsgálta a VÁMOSGÉP Kft. termelési és logisztikai rendszerét. Az átvizsgálás során hét szakmai területet azonosított, amelyek fejlesztése indokolt.

A teljesség igénye nélkül az alábbi fejlesztési területeket határozták meg:

 • Termelés programozás
 • Anyagáramlás
 • Logisztika
 • Információáramlás
 • Minőségfejlesztés
 • Munkakörnyezet, munkabiztonság fejlesztése
 • Karbantartás

 

Miért a Develor?

A fejlesztési pontok beazonosítását követően a Develor debreceni ügyféltalálkozóján találkozott a Vámosgép és cégünk. Az ezt követő személyes tárgyalások során hamar fény derült rá, hogy a Vámosgép vezetői és a Develor szakemberei közös nyelvet beszélnek, szakértőink felkészültsége, tapasztalataik meggyőzőek voltak. A tanácsadó partner kiválasztásakor kulcsfontosságú szempont volt, hogy egy partner bevonásával egységben komplex összefüggő egységként történjenek a fejlesztések.

 [one_half]

vamosgep_NemethBela
Németh Béla

Ügyvezető igazgató
Vámosgép Kft.

[/one_half]
[one_half_last][blockquote3]„Olyan tanácsadót kerestünk aki termelésünket, ellátási láncunkat és a szervezetünk működését egységben képes fejleszteni, hogy megfeleljünk a John Deere szigorú elvárásainak.”[/blockquote3][/one_half_last]

 

A helyzetvizsgálat során alapos elemzés alá kerültek a vállalat tevékenységei, folyamatai, felhasznált erőforrásai és működési környezete is. Az elemzés eredményeként elkészült helyzetvizsgálati jelentés pontosan és részletesen bemutatta a VÁMOSGÉP aktuális tevékenységi és irányítási folyamatait, valamint az aktuális működés erősségeit, gyengeségeit és kockázatait. A DEVELOR által feltárt fejlesztési lehetőségek visszaigazolták a JOHN DEERE szakemberei által meghatározott problémákat.

A helyzetvizsgálati jelentésből kiindulva tanácsadóink elkészítették a cég fejlesztési koncepcióját, amit a belső bemutatást és elfogadást követően a JOHN DEERE szakemberei is változtatás nélkül támogattak.

 

A fejlesztés eredménye: 150 000 000 Ft megtakarítás

 
[one_half]

 • A fejlesztés elsődleges célját maximálisan sikerült elérni, a VÁMOSGÉP a projekt során bevezetett hatékonysági változtatásokkal teljeskörűen megfelelt a JOHN DEERE legszigorúbb elvárásainak is.
 • A célkitűzéseket jelentősen meghaladva nagymértékű hatékonyságnövekedést is elértünk, ami kiegészült egy a korábbinál jóval gazdaságosabb működéssel.
 • Szabályozottabbá vált az anyagáramlás. Láthatóvá és átláthatóvá váltak a munkafolyamatok. Rendezettebb lett az üzemi terület. A készletekben lekötött tőke 210 millió forintról 100 millió forintra csökkent.
 • A projektre szánt befektetés sokszorosan térült meg már rövidtávon is, éves szinten 150 millió forint megtakarítást eredményezett a jelentős hatékonyságnövelésen keresztül.

[/one_half]
[one_half_last]

[blockquote3]“A fejlesztés elején szkeptikusak voltunk, milyen újdonságot tud egy tanácsadó mondani saját cégünkről és iparágunkról.”[/blockquote3]

[blockquote3]“A fejlesztésbe befektetett összeg eddig, már néhány hónap alatt nyolcszorosan térült meg, éves szinten meghaladja majd a hússzorosát is!”[/blockquote3]
[/one_half_last]

 

vamosgep4

 

Amennyiben kíváncsi a fejlesztés részleteire , lépjen velünk kapcsolatba: info@develor.com

Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!