Bezárás
 Bezárás

DEVELOR Tanácsadó Zrt.

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Magazine  

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!
    Lépj kapcsolatba velünk!

  A sikeres vezetői működés egyik alapvető meghatározó eleme a tudatos kockázat- és felelősségvállalás. Merünk-e adott esetben kellemetlen visszajelzést adni, az üzleti siker esetében merész, bátor döntéseket hozni, merjük-e őszintén felvállalni véleményünket vagy inkább hallgatunk, beleegyezünk és megfutamodunk egy-egy fontos döntés elől?

  A Develor-Eventrend közös májusi üzleti reggelijén ezeket a kérdéseket boncolgattuk. A találkozót egyedi helyszínen, a Ferencváros labdarúgó csapatának és a magyar válogatottnak otthonaként szolgáló Groupama Aréna exkluzív Sky Box termében rendeztük. A kerekasztal beszélgetésén érdekes, a bátorsággal kapcsolatos megközelítéseket hallhattunk gyakorló, sikeres felsővezetőktől.

  Siklósi Csaba, a Groupama Arénát üzemeltető Lagardére Sports ügyvezetője arról beszélt, hogy már azzal is komoly bátorságról tett tanúbizonyságot a cége, amikor az országban elsőként egy hatalmas sport és rendezvényhelyszín üzemeltetésére vállalkozott. Az üzleti kockázatvállalás a mindennapjaik része: most éppen a küszöbön álló Depeche Mode koncert miatt alakítják át a stadiont, rendezik be a 30 kamionnyi eszközből álló színpadot és technikát, hogy utána extrém rövid idő alatt visszaalakítsák a soron következő bajnoki és válogatott mérkőzésekre. Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója szerint a bátorság nem egy velünk született képesség. Elsősorban neveltetésünkből adódóan merünk, vagy nem merünk bizonyos döntéseket meghozni, és a későbbiekben a bátorság, mint kompetencia fejleszthető. Botond beszélt arról a tapasztalatáról és meggyőződéséről is, hogy multinacionális cégnél is van tere az önállóságnak és a kalkulált kockázatvállalásnak: „Mindenkinek annyi lehetősége van, amennyit kiharcol magának. Ki lehet és ki is kell lépni a munkaköri leírás korlátai mögül.”  Nagy Gábor, az Eventrend, az ország vezető vendéglátó ipari – éttermi szolgáltatójának tulajdonos-ügyvezetője úgy gondolja, hogy a siker kulcsa, ha munkatársainknak megfelelő szabadságot adunk a döntések meghozatalában. „Az egyéni bátorság mellett számomra fontos a szervezeti bátorság is. Az üzleti sikerhez hozzátartozik a kudarc, a veszteség is. A kudarc a siker előszobája, ezért nálunk tervezett költségkeret van a próbálkozásokra, a veszteséges projektek finanszírozására.”

  „Vezetőként nem csupán nekünk kell a felelősség- és kockázatvállalás példaképévé válnunk, hanem az is felelősségünk, hogy kiépítsük saját területünkön a BÁTORSÁG KULTÚRÁJÁT.” – mondta el Pozvai Zsolt, a Develor International vezérigazgatója, a rendezvény moderátora.

  A Develor Vezetői Bátorság tréningjéről bővebben ITT olvashat. Szakmai ajánlatunkért keresse kollégánkat a rita.pazmandi@develor.com e-mail címen.

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek